The White Lotus Seizoen 2 (2021-2025) **** DVD Recensie

Het eerste seizoen van de donkerkomische dramareeks “The White Lotus” (2021-2025) werd ontzettend goed ontvangen, wat resulteerde in een hoop prijzen, nominaties en lovende recensies. Een vervolg kon dus niet uitblijven en HBO bestelde bij bedenker Mike White een tweede seizoen (en inmiddels ook een derde). De actie verplaatst zich in seizoen twee van Hawaii naar Sicilië maar verder zijn de ingrediënten hetzelfde: personages met een hoek af en onder de oppervlakte borrelende geheimen, snijdende dialogen, prachtige vakantiebeelden en een verdacht sterfgeval.

Korte inhoud: Net als op Hawaii bevindt zich op het Italiaanse eiland Sicilië een filiaal van de luxehotelketen The White Lotus. Daar checken gasten van verschillende pluimage in voor een prinsheerlijke vakantie aan de Middellandse Zee. Zo zijn er Hollywoodproducent Dominic Di Grasso (Michael Emperioli) die samen met zijn pas afgestudeerde zoon Albie (Adam DiMarco) en zijn gepensioneerde vader Bert (F. Murray Abraham) naar Sicilië zijn getrokken om hun Italiaanse roots te ontdekken.

Er zijn ook de studievrienden Cameron Sullivan (Theo James) en Ethan Spiller (Will Sharpe), respectievelijk een ietwat schimmige manager in de financiële wereld en een nieuwe ondernemer in de techwereld. Zij worden vergezeld van hun partners: huisvrouw Daphne Sullivan (Meghann Fahy) en advocate Harper Spiller (Aubrey Plaza). Er is ook een bekende hotelgast uit het eerste seizoen, namelijk Tanya McQuoid-Hunt (Jennifer Coolidge) die na de belevenissen in het eerste seizoen toe is aan een volgende vakantie. Maar ze heeft wel haar persoonlijke assistente Portia (Haley Lu Richardson) meegebracht.

We maken ook kennis met de hotelstaf onder leiding van Valentina (Sabrina Impacciatore), de manager die alles zo goed in de gaten wil houden dat ze de vreemde gebeurtenissen voor haar neus mist. Zo hangen de lokale vriendinnen Mia (Beatrice Granno), een aspirant zangeres, en haar vriendin Lucia Greco (Simona Tabasco), een prostituee, regelmatig rond in de hotellobby om klanten te ronselen. En dan is er nog de rijke Britse expat Quentin (Tom Hollander), trotse bezitter van een luxejacht, en zijn ‘cheeky nephew’ Jack (Leo Woodall). Een bont allegaartje personages op het eiland met een van de actiefste vulkanen van Europa, dat kan geen toeval zijn.

In de eerste scènes van het tweede seizoen zien we hoe de rust van de hotelgasten aan het strand abrupt wordt verstoord wanneer er een lijk komt aangedreven. Pas in de laatste aflevering wordt duidelijk wie het einde van dit seizoen niet haalt, maar dat niet alles peis en vree is op Sicilië mag dan al duidelijk zijn. In de volgende zeven afleveringen maken we kennis met de personages, op het eerste gezicht doodnormale hotelgasten, maar naarmate het seizoen vordert, komen er barstjes in hun voorkomen en blijken sommigen onder hen toch niet helemaal koosjer.

Mike White heeft opnieuw een uitstekende cast weten te verzamelen om zijn hersenspinsels gestalte te geven en je merkt aan de acteurs dat ze zich met plezier vastbijten in hun personage. Onder het laagje van de aanvankelijk schijnbaar oppervlakkige personages blijkt vanalles onderhuids te borrelen en net zoals de Etna op Sicilië komt het in de laatste aflevering tot een aangekondigde uitbarsting. De meeste vragen worden in de slotaflevering beantwoord, maar er zijn nog een paar losse eindjes die White misschien in het derde seizoen nog zal beantwoorden (dat zich zou afspelen in Thailand).

De zeven afleveringen van het tweede seizoen van “The White Lotus” zijn niet alleen visueel een genot om naar te kijken, maar naarmate je de personages beter leert kennen, begin je ook steeds ongemakkelijker op je stoel te schuifelen. Zo krijg je van White ook een hoop kwesties mee om over na te denken. Want wie is nu de grootste lul? Cameron die zijn vrouw vrij openlijk bedriegt en daar geen geheim van maakt? Of de stiekeme Ethan, die Harper misschien niet fysiek maar wel mentaal bedriegt? Is de seksistische grootvader Bert, die achter elke vrouw loopt, niet erger dan zijn seksverslaafde zoon Dominic? En welke voorbeelden zijn zij voor de jonge twintiger Albie die dan wel zeer woke is op het eerste gezicht maar later enkele uitspraken over vrouwen doet waarbij je je wenkbrauwen toch even moet fronsen?

Dat is óók de kracht van “The White Lotus”, de serie houdt je een spiegel voor. Morele superioriteit is des mensens, maar uiteindelijk blijkt iedereen wel iets te verbergen. Misschien wel een belangrijke boodschap van de serie: veeg eerst eens voor je eigen deur. Maar als die deur in het prachtige Sicilië staat, is dat natuurlijk handig meegenomen. Na het fel bujebelde eerste seizoen lost het tweede seizoen van “The White Lotus” de torenhoge verwachtingen moeiteloos in. Dat is op zich al een grote prestatie van Mike White en co.

De DVD en DVD boxset met seizoen 1 en 2 van “The White Lotus” is verkrijgbaar sinds . Extra’s bij het tweede seizoen zijn ‘The White Lotus Cast as Emojis’ en ‘Checking in to The White Lotus’.


Review The White Lotus Seizoen 2 (2021-2025)
Recensie door op

Beoordeling: 4 / 5

rating


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *