Taylor Swift mogelijks in Deadpool 3 als Dazzler

Zonder twijfel is er een superhelden-moeheid bij de bevolking. En dus zou het inderdaad geen verkeerde zet zijn om een pop-idool te overtuigen om een Marvel-karakter te vertolken en de geruchten dat Taylor Swift de rol van Dazzler zou spelen in Deadpool 3 klinken alsmaar luider. De regisseur Shawn Levy houdt in ieder geval de lippen op mekaar. De pre-productie heeft wat stil gelegen met de schrijversstaking maar nu zijn ze opnieuw volop aan het schrijver met maar liefst 6 scenaristen. Hopelijk komen ze daar een beetje overeen want dat zijn wel erg veel koks in de keuken voor een film van 100 minuten. Maar goed, het is Deadpool, het verhaal is ondergeschikt aan de grappen en grollen van Ryan Reynolds.

Taylor Swift heeft al haar debuut gemaakt (Valentine’s Day, The Giver, Cats) en was onlangs nog te zien in de wat tegenvallende Amsterdam (2022). Er zijn al heel wat succesvolle transities geweest van popidolen uit de muziekindustrie naar het witte doek (Justin Timberlake, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Barbra Streisand, Cher, …), maar ook wat minder geslaagde experimenten (50 cent, Rihanna, Mariah Carey, Madonna, Paris Hilton, Justin Bieber, …). Wat betreft Taylor Swift zijn we nog niet helemaal overtuigd van de overgang. Maar het is een ambitieuze artieste dus we zullen zien wat de toekomst zal brengen. In ieder geval is de rol in Deadpool nu ook weer niet een dramatische rol.

Dazzler, ook wel bekend als Alison Blaire, is een fascinerend personage uit de wereld van Marvel Comics. Ze maakte haar debuut in “Uncanny X-Men” #130 in 1980 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest opvallende helden in het Marvel-universum. Wat Dazzler zo bijzonder maakt, is haar ongebruikelijke superkracht: ze kan geluidsgolven omzetten in licht en energie. Deze gave stelt haar in staat om prachtige lichtshows te creëren en krachtige lichtstralen af te vuren. Ze is letterlijk een levende discobal! Haar podium- en zangtalenten maken van haar een entertainer die net zo thuis is op een superheldenmissie als op het podium. Dazzler staat bekend om haar flamboyante en iconische kostuums, die vaak schitterende reflecties van haar krachten bevatten. Ze heeft deelgenomen aan verschillende superheldenteams, waaronder de X-Men en de Avengers, en heeft met enkele van de meest iconische personages van Marvel samengewerkt. Haar karakterontwikkeling door de jaren heen heeft laten zien dat Dazzler veel meer is dan alleen haar krachten en uiterlijk. Ze is een getalenteerde en sterke vrouw die haar muzikale gaven en superkrachten combineert om het kwaad te bestrijden en te vechten voor gerechtigheid. Dazzler is een schitterend voorbeeld van de diversiteit en diepte van personages in de Marvel Comics.

Er was een paar maand geleden heel wat te doen rond de terugkeer van Hugh Jackman als Wolverine, ook al is het misschien wel een meer geflipte versie van het personage. Hugh wilde in ieder geval terugkeren in de gele comic-book outfit, vermoedelijk ook omdat de acteur geen zin meer had om er opnieuw afgetraind uit te zien. Maar ook Jennifer Garner is terug als Elektra, naast Morena Baccarin, Matthew Macfadyen, Shioli Kutsuna, Emma Corrin en Brianna Hildebrand.

In 2019 slaagde Disney erin om 20th Century Fox over te nemen, en daarmee brachten ze enkele van de meest geliefde personages en franchises onder één dak, inclusief Deadpool. Deze nieuwe Deadpool film zal dan ook de eerste R-rated film zijn in de MCU. En het ziet er naar uit dat Levy niet gecensureerd zal worden, en maar goed ook, want Marvel heeft nood aan een succesverhaal.

2 Comments

  1. Loic

    De Daedpool films blijven goed omdat ze R-rated zijn en ik denk als Marvel daaraan zal prutsen het gedaan zal zijn met de populariteit

    Reply
  2. Filip

    Swift is jammer genoeg geen goede actrice. Als je trouwens de scenes in Amsterdam goed analyseert zal je zelfs opmerken dat ze die op zo’n manier hebben ge-edit, dat scenes waar zij aan het woord is, haar gezicht opmerkelijk lang niet in beeld brengen, terwijl de scene dat eigenlijk wel behoeft. Waarschijnlijk omdat ze nogal houterig acteert, en ze dit hiermee min of meer konden verschuilen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *