Zelfs John Carpenter verwonderd van zwakke The Exorcist: Believer

Het is moeilijk om nog interesse te hebben om een ticket te kopen voor The Exorcist: Believer (2023) gezien zowat ‘iedereen’ deze “sequel” afdoet als vermoedelijk dé slechtste film van 2023. Regisseur David Gordon Green wou de wereld veroveren met reboots van horrorklassiekers. De man was zijn carrière nochtans goed begonnen met independent drama’s maar maakte een bocht om het mainstream publiek te bereiken met de Halloween reboot films en door Jamie Lee Curtis terug te brengen en nu probeert hij het opnieuw met Ellen Burstyn uit het rusthuis te halen en Linda Blair uit het B-film circuit. En voor wat allemaal? Stilaan rijdt hij zijn carrière in de afgrond.

Korte inhoud: Sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti, moet Victor Fielding (Leslie Odom Jr.) hun dochter Angela (Lidya Jewett) in zijn eentje zien groot te brengen. Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil (Ellen Burstyn).

John Carpenter, die Gordon Green nog heeft geholpen met de reboots van Halloween, heeft in ieder geval niet veel goeds te zeggen van de Exorcist film. “Ik hou van wat David deed toen hij de drie Halloween films maakte. Ik hield van nummer 2 (Halloween Kills). Ik vond dat fantastisch. Ik hoorde dat The Exorcist echt zwak was. Dat zou een kickass-film kunnen zijn. Ik begrijp niet hoe je dat kunt verpesten.” De iconische regisseur voegde eraan toe dat hij niet zo vaak naar de film gaat, maar dat hij The Exorcist: Believer waarschijnlijk bij hem thuis zal kijken zodra deze beschikbaar is.

Het is niet de eerste keer dat er een poging wordt ondernomen om The Exorcist (1973) te rebooten, ook al zijn het meestal ontgoochelende derivaten. Zo hadden we ondermeer The Exorcism of Emily Rose (2005), The Conjuring (2013), Deliver Us from Evil (2014), The Rite (2011) en onlangs nog The Pope’s Exorcist (2023). Er was zelfs de tv-serie “The Exorcist” (2016-2017) was gebaseerd op de originele film en volgde een moderne interpretatie van exorcisme en demonische bezetenheid. Deze The Exorcist: Believer kunnen julie alsnog gaan zien op 11 oktober 2023 bij ons in de bioscoop.

*** The Exorcist: Believer trailer ***


1 Comment

  1. Kevin De Groote

    Ik snap niet waarom iedereen hem zo slecht vind. Ik heb hem gezien en ik vond het een goede film, zeker immens veel beter dan de 2 Halloween sequels van David Gordon Green.
    Het enigste verschil met de Halloween films is dat die voor mij ‘heilig’ zijn omdat ik zo’n grote fan ben van de franchise terwijl ik bij The Exorcist niet zo’n gevoel heb en gewoon de film wou zien uit nieuwsgierigheid.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *