Michael Myers leeft nog in Halloween Kills

Je houdt het niet voor mogelijk maar Michael Myers is blijkbaar nog steeds niet dood en jawel gaat opnieuw op strooptocht in de opkomende sequel Halloween Kills (2021), opnieuw in regie van David Gordon Green. De film werd opgenomen in september tot november 2019, net voor de Covid-19 storm en heeft dus wel een tijdje op de planken gelegen en komt nu wel misschien wat onverwacht. In ieder geval was Halloween (2018) best wel een geslaagde film die het verhaal van John Carpenter verder wou zetten.

Korte inhoud: En de Halloween-avond toen Michael Myers terugkeerde is nog niet voorbij. Minuten nadat Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), haar dochter Karen (Judy Greer) en kleindochter Allyson (Andi Matichak) het gemaskerde monster Michael Myers in een kooi en brandend achterlieten in Laurie’s kelder, wordt Laurie met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, in de veronderstelling dat haar levenslange kwelgeest uiteindelijk is vermoord. Maar wanneer Michael zich uit Laurie’s val weet te bevrijden, wordt zijn rituele bloedbad hervat. Terwijl Laurie haar pijn bestrijdt en zich voorbereidt om zich tegen hem te verdedigen, inspireert ze heel Haddonfield om in opstand te komen tegen hun onstuitbare monster. De Strode-vrouwen voegen zich bij een groep andere overlevenden van Michaels eerste razernij, die besluiten het heft in eigen handen te nemen en een burgerwacht te vormen die erop uit is om Michael voor eens en voor altijd op te sporen.

Het meest opmerkelijke aan de trailer – los van dat de serial killer iets van een bovennatuurlijk wezen is die alleen maar sterker wordt bij elke kill – is dat Michael Myers blijkbaar ‘ontmaskerd’ zal worden. Ondanks dat het de elfde film zal zijn in de Halloween-saga, paste regisseur David Gordon Green de continuïteit aan zodat de 2018 Halloween film diende als een direct vervolg op de originele film van John Carpenter uit 1978. Afgezien van het feit dat er nog twee Halloween-sequels in ontwikkeling waren, duidde een zware ademhaling tijdens de aftiteling op het voortbestaan van Michael. Dat werd bevestigd in de eerste teaser, die is uitgebreid in de eerste Halloween Kills-trailer. Op de beelden is te zien dat een team van brandweerlieden onbewust de gemaskerde moordenaar redt voordat hij ze allemaal doodt. Ondertussen vergezellen Karen en Allyson Laurie naar het ziekenhuis voordat het trio erachter komt dat Michael nog leeft. De rest van de trailer toont vervolgens verschillende figuren in Haddonfield die samenkomen om Michael te verslaan.

In de Carpenter film deed Laurie Michaels masker af tijdens een gevecht op het einde van het verhaal. Kijkers kregen een snelle blik op de figuur, gespeeld door acteur Tony Moran, voordat Michael snel weer zijn masker aan trok. Veertig jaar vooruit in de tijd en dit is toch wel iets van een nostalgisch moment, en zeker nu wanneer het wezen een bovennatuurlijk wezen blijkt te zijn. Het masker verwijderen maakt hem terug mens. Op 20 oktober 2021 komt de film bij ons in de bioscoop.

*** Halloween Kills trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Dit is er zo over maar het is een franchise die ook nooit dood zal gaan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *