Gruwelen met Demonic van Neill Blomkamp

Demonic (2021) is de nieuwste film geschreven en geregisseerd door Neill Blomkamp, heeft zijn eerste trailer vrijgegeven. We worden niet veel wijzer van wat Demonic precies is, maar één ding is zeker, het wordt een geflipte horrorprent met angstaanjagende beelden. Het wekt in ieder geval onze interesse.

Korte inhoud: Een jonge vrouw (Carly Pope) neemt deel aan een experiment dat haar met haar bewogen verleden confronteert. Ze komt in een bizarre wereld terecht die ze onbewust zelf oproept. Daar komt ze oog in oog te staan met angstaanjagende demonen en bovenal met haar moeder, van wie ze lang geleden vervreemd is geraakt.

Het is zonder twijfel een film die in schril contrast met Elysium (2013) waarschijnlijk nog geen 2 miljoen dollar heeft gekost. Hij heeft de film ook gemaakt tijdens de Covid-19 periode en dus was het ook noodgedwongen kleinschalig. Blomkamp heeft sinds zijn Chappie: Robot Rebel (2015) flop niet meteen veel aanbiedingen gekregen en de projecten die hij wou ontwikkelen, zoals een nieuwe Alien en Robocop film zijn nooit van de grond gekomen. In tussentijd heeft hij zo’n 10 kortfilms gemaakt en deze Dominic is zijn eerste nieuwe langspeelfilm sinds 2015.

In de cast treffen we Chris William Martin, Andrea Agur, Nathalie Boltt en Terry Chen aan. Voor de rest is het afwachten op een release en dat zal geen evidente klus zijn zonder grote distributeurs. Ik vermoed dat we de film uiteindelijk hier wel zullen aantreffen op Blu-ray. Maar het is lovenswaardig om filmmakers bezig te zien zelfs in bittere tijden van lockdowns en covid-maatregelen. In the Earth (2021) van Ben Wheatley is zo nog een low-budget film door een gerespecteerde regisseur in corona-tijden.

*** Demonic trailer ***

2 Comments

  1. Jonathan

    De zoveelste Cell rip off …

    Reply
  2. J-P

    Blomkamp zijn films zijn misschien geen Oscar-materiaal maar wat hem onderscheid van veel anderen is dat hij als filmmaker altijd wel op zoek is om iets nieuws te proberen. Ik hou wel van zijn filmstijl.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *