Fox schrapt De Blomkamp Alien 5 en Fantastic Four 2

Fox heeft niet alleen Fantastic Four 2 geschrapt na het desastreuze Fantastic Four (2015), maar zal ook de plannen voor de Blomkamp Alien 5 opbergen na het teleurstellende Chappie: Robot Rebel (2015). Je zal maar een ambitieuze regisseur zijn die op een paar maand van de productie van een veelbelovende Alien film zit, maar dan blijkt de andere film die je zonet hebt gemaakt een flop te zijn en komt een andere regisseur op de proppen met een rivaliserende Alien film. Het gebeurde allemaal met Neill Blomkamp, en ook al is zijn Alien project zo goed als begraven, blijft hij er nog altijd in geloven.


newt_en_ripley_in_aliens.jpg

Blomkamp was als een puber in een snoepwinkel. Het enthousiasme droop er van af. Maar hij had niet gerekend op het ellebogenwerk van Ridley Scott die ondertussen het laken volledig naar zich heeft toegetrokken door te kennen te geven dat hij nog van plan is meet ‘Alien’ films te willen maken. De eerstvolgende film wordt dus Prometheus 2, en deze titel is ondertussen nog herzien naar Alien: Covenant (2017). Kwestie om Blomkamp duidelijk te maken wie de Alien franchise in handen heeft. De film zou tevens het begin zijn van een nieuwe alien trilogie.

Acteur Michael Biehn, die Hicks speelt in Aliens (1986), had ook al zijn hoop gevestigd in Alien 5, gezien deze film ook een terugkeer van zijn personage zou realiseren, naast dat van Ripley (Sigourney Weaver) en Newt (Carrie Henn) . Volgens Biehn zouden de plannen van Blomkant meer lijken op een soort Alien 3 dan een Alien 5, gezien de film van David Fincher (waar iedereen stierf) geschapt zou worden uit de Alien saga. En in alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik ook wel het gevoel had dat Alien ³(1992) meer een stand-alone verhaal was, dan een film die de Alien-fans kon bekoren. Marketinsgewijs is uitpakken met de titel Alien 3 bijzonder verwarrend. En dus op dat vlak leek het project moeilijk te liggen voor 20th Century Fox. In het interview op Icons of Fright stond zei Biehn het volgende:


elysium_neill_blomkamp_en_matt_damon.jpgprometheus_ridley_scott_en_noomi_rapace.jpg

The basic idea is acting like Alien 3 and Alien: Resurrection never existed. … I know Ridley Scott is doing his movie first and is going to be the executive producer on this one, so I’m really looking forward to that. I know that Ridley’s focus is on Alien: Covenant and I’m sure that he and Fox both don’t want that and Neill’s movie to come out right next to each other, because they’re kind of two different worlds, with Aliens taking place thousands of years later, which is how they explained it all to me, but at the same time, they want to give them a similar feel. I know they’re putting the brakes on Neill’s movie just for a little while, but I really think that it would be embarrassing to Ridley and Fox and Sigourney Weaver if they just didn’t make the movie.

Het meest interessante is dat Ripley de fakkel zou overdragen aan Newt, het jonge weesmeisje die gevonden werd als enige overlevende in het ontginningskamp op planeet LV-426 in Aliens. De actrice zelf heeft sindsdien geen films meer gespeeld, dus verwacht ik ook dat zij vertolkt zou worden door iemand anders. Ik denk dan aan Saoirse Ronan of Britt Robertson. Biehn zei hier het volgende over:


alien_1979_poster.jpgaliens_1986_poster.jpgalien_3_1992_poster.jpgalien_resurrection_1997_poster.jpgprometheus_2012_poster.jpg

They’re planning on bringing me and Newt back and at this point Newt will be around twenty-seven years old. I know that every actress in Hollywood is going to want to play this one, it’s really a passing of the torch between Sigourney and this younger actress who would play Newt. It would keep the franchise alive and the studios would make money, because that’s what the bottom line is now: money. That’s why you end up seeing Terminator 5, 6, 7, 8, 9 10 and The Fast And Furious 7, 8, 9, and 10.

In dat laatste zinnetje lees ik wel een beetje wrok van de acteur aan de studio’s, maar ik begrijp wel dat hij er zin in heeft. En wat mij betreft zou ik zeker gewonnen zijn voor een Alien 3.0. Maar zoals ik in het begin van mijn post schreef, dit zal er dus niet snel komen. Met Alien: Covenant gaan we verder op de gebeurtenissen in Prometheus en zullen we twee nieuwe alien-monsters aantreffen. Het ene monster draagt het Xeno DNA, het andere monster zou een compleet nieuw wezen zijn gebaseerd op het art work van Giger. Toch spijtig dat we hierop nog 2 jaar moeten wachten.

***Related Posts***
17/02/2017: Alien: Covenant filmbespreking
02/03/2017: Hier de tweede Alien: Covenant trailer
22/02/2015: Komt de nieuwe Alien film na de gebeurtenissen uit Prometheus 2?
20/07/2012: Prometheus filmbespreking
14/05/2012: Prometheus verklapt misschien iets teveel
11/11/2011: Aliens filmbespreking
17/01/2011: Alien prequels dood en begraven?
07/09/2010: Ridley Scott vertelt over Alien 1 & 2
25/04/2010: Ridley Scott wil 2 Alien prequels

1 Comment

  1. Thanos

    Ik heb er niets op tegen dat Ridley Scott het zaakje overneemt, ook al was er iets te zeggen over de vervolgfilm en het knappe art work van Blomkamp. Ik ben zelf geen al te grote fan van Prometheus, dus hopelijk wordt het meer alien en minder van dat ingenieurs-gedoe.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *