Disney is de plot verloren en dus zetten ze in op Frozen 3 & 4

Het was al bekend dat er een Frozen 3 zou uitkomen, maar het is opmerkelijk dat er nu ook al een 4de in het verschiet zit. Dit is best zielig maar het is een logische zet van Bob Iger om IP’s uit te brengen die in het verleden een garantie op succes waren, nu dat The Marvels (2023) misschien wel de grootste filmflop van 2023 zal worden en Star Wars gewoond gerund wordt door loslopend wild die geen idee hebben wie hun fanbase is … of beter was. Zelfs Pixas is niet meer wat het was geweest.

Iger heeft nood een aan ‘win’ om nieuw vertrouwen in het Disney-merk op te wekken. En dat nog maar liefst met een rasechte Disney-film. In Good Morning America zei Iger: “Ik zal je een kleine verrassing geven. Frozen 3 is in de maak en er zit mogelijks ook nog een Frozen 4 in de pijplijn.” Disney lijkt al hun munten te zetten op het verhaal van Elsa en Anna in Arendelle en de wereld van Frozen. Frozen II (2019) verdiende in 2019 1,4 miljard dollar aan wereldwijde box office, terwijl de eerste aflevering uit 2013 1,2 miljard dollar opbracht. Kristen Bell en Idina Menzel leidden de cast.

We zijn anderzijds niet veel wijzer geworden over de vervolgplannen voor de Oscar-winnende Frozen-franchise, hoewel hij eraan toevoegde: Jennifer Lee, die Frozen heeft gemaakt – de originele Frozen en Frozen 2 – is hard aan het werk met haar team bij Disney Animation om niet één maar eigenlijk twee verhalen te ontwikkelen.” Lee is regisseur bij Walt Disney Animation Studios voor de Frozen-films, bevestigde eerder dat het werk aan Frozen 3 was begonnen. Net als Iger heeft ze geen verhaaldetails over de sequels prijsgegeven. “Vorige week hebben ze elke ochtend een ruimte vrijgemaakt waar ik met het creatieve team aan kon werken. En ik ben overdonderd, en ik ben zo opgewonden”, zei ze nog in oktober.

Jennifer Lee heeft trouwens het script geschreven van het 200 miljoen dollar Wish (2023) die volgende week in de zalen zal uitkomen. Voor Disney is dit ook wel een make or break situatie. Van alles wat ik heb gelezen over deze film lijkt dit ook wel een poging om terug naar de Disney te gaan van toen het nog allemaal beter was. En net zoals bij de meeste Disney films valt of staat de animatie met de kwaliteit van de muziek. En deze verantwoordelijkheid valt opd e schouders van Ariana DeBose die ook al te zien was in West Side Story (2021).

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *