Nog een Cleopatra film met Zendaya?

Het ziet er naar uit dat Denis Villeneuve (Dune, Sicario, Prisoners) ook wel interesse heeft in een Cleopatra film als we World of Reel mogen geloven. En dat terwijl de Gal Gadot Cleopatra film nog steeds in ontwikkeling is met Kari Skogland als regisseuse. Uiteraard wil niemand iets bevestigen maar dit is nu al de tweede keer dat de naam van Villeneuve en Cleopatra zijn gevallen.


foto door Emma Summerton voor Glamour

vergiftiging van de tweede broer Ptolemy XIII. Uiteindelijk ziet ze ook af van een ambitieuze zus, waardoor ze zich specialiseert in incest en moord. Een heel appetijtelijk verhaaltje dus.

Het verhaal zou ook de relatie van Cleopatra met Julius Caesar en Marcus Antonius onderzoeken, twee van de meest prominente Romeinen van die tijd en de enigen die seks met haar hadden. Ondanks dat hij met een andere vrouw getrouwd is, krijgt Caesar uiteindelijk een zoon met Cleopatra. Na zijn dood komt ze samen met zijn beschermeling om nog drie kinderen te baren. Deze epische film zou haar afschilderen als de rijkste heerser in het Middellandse Zeegebied en de meest invloedrijke vrouw van die tijd.

Zendaya die in aanmerking zou komen voor de hoofdrol heeft weliswaar geen Griekse maar wel Afrikaanse roots via haar vader, en we weten nog allemaal de hevige controverse met de Cleopatra documentaire van Jada Pinkett Smith. Anderzijds heeft Zendaya wel een exotische look die je niet meteen kan vastpinnen, maar wees maar zeker dat er kritiek zal komen. Gal Gadot lijkt in dit opzicht een betere kandidaat ook al is zij niet Grieks maar wel Israëlisch. Toch heeft de actrice veel van haar glans verloren doordat ze de laatste jaren toch wel heel wat tegenvallende castingkeuzes had gemaakt. Ook het feit dat Israel verwikkelt zit in een oorlog helpt ook niet.

Het verhaal van Cleopatra lijkt me wel een boeiend relaas, maar net zoals bij Napoleon (2023) vraag ik me af of je echt wel een goede film kan vertellen in 120 minuten indien je het gehele leven van dat iconisch personage wil bespreken. Joaquin Phoenix is niet meer van de jongste en bijgevolg zijn de scènes waarin hij een twintiger moet spelen niet altijd even overtuigend, om nog maar te zwijgen over zijn relatie met een jongere vrouw, die in de film nu werd omgedraaid. Hetzelfde probleem zal zich stellen met Zendaya, ook al kan zij een jonge twintiger als een vrouw van 35 spelen met de gepaste make-up, haartooi en outfit. En wat met de tegenspelers. De naam van Timothée Chalamet zou ook al gevallen zijn als een mogelijke Mark Antony. De toekomst zal het uitwijzen hoe dit zal ontrollen.

2 Comments

  1. Kons

    Villeneuve is wel een krak als regisseur en een Cleopatra-film moet een visueel spectakel zijn dus hij zou er wel geknipt voor zijn.

    Reply
  2. Gregoryjen

    Wie anders dan Gal Gadot voor die rol, komaan !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *