Disney werkt aan een Frozen III

The Walt Disney Company heeft officieel zijn plannen aangekondigd voor een derde film in de Frozen-franchise. Pixar ontwikkelt Toy Story 5, terwijl Disney Animation werkt aan Zootopia 2: Rise of the Non-Mammalians en Frozen III (2025). CEO Bob Iger onthulde de toekomstige animatieprojecten in de nasleep van een aantal van hun originele animatiefilms die enorm ondermaats presteerden aan de kassa, zowel Disney’s The Little Mermaid (2023) en Pixars Lightyear (2022) die in het rood eindigen.

Deze week heeft Pixar zijn Elemental (2023) uit en de film heeft slechts een 59% MetaScore en moet nu opboksen tegen The Flash (2023), die ondanks de haat-campagne toch goed op weg is om alle competitie van de kaart te vegen dit weekend. Het verbaast me dan ook niet dat Pixar opnieuw grijpt naar vaste waarden zoals een zoveelste Toy Story film en voor Disney een nieuwe Frozen film. De Frozen-franchise is een wereldwijd fenomeen en het is volkomen logisch om te profiteren van zijn populariteit.

Waar gaat het verhaal over voor mensen die Frozen (2013) niet kennen? In het koninkrijk Arendelle waren er twee prinsessen, Elsa (Idina Menzel) en Anna (Kristen Bell). Elsa heeft ijskrachten die ze niet kan beheersen, waardoor ze zichzelf isoleert en zich schaamt voor wie ze werkelijk is. Anna is opgesloten in het paleis en gescheiden van haar oudere zus. Tijdens hun coming-of-age-avontuur ontmoeten ze de sneeuwpop Olaf (Josh Gad), een ijsoogster genaamd Kristoff (Jonathan Groff), en zijn rendier Sven. Zodra Elsa leert te accepteren wie ze is en ook haar krachten beheerst, zijn ze beiden klaar om hun plaats als koningin en prinses van Arendelle in te nemen.

In Frozen II (2019) Nadat Elsa haar steeds groter wordende kracht heeft aangewend na het opheffen van de vreselijke vloek van de eeuwige winter, regeert de mooie tovenaar van sneeuw en ijs nu over het vredige koninkrijk Arendelle, genietend van een gelukkig leven met haar zus, prinses Anna. Een melodieuze stem die alleen Elsa kan horen, houdt haar echter wakker en nodigt haar uit in het mystieke betoverde bos waar de vader van de zussen lang geleden over vertelde. Elsa gaat samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven op zoek naar de onbekende stem, met de bedoeling antwoorden te vinden in het eeuwig mistige rijk in het bos. Meer en meer schaadt een onverklaarbare onevenwichtigheid niet alleen haar koninkrijk, maar ook de naburige stam Northuldra. Koningin Elsa zal alles in het werk moeten zetten om haar legendarische magische vaardigheden goed gebruiken om vrede en stabiliteit te herstellen.

Hoewel we op dit moment geen verhaaldetails over Frozen III hebben, kunnen we er wel uit opmaken dat het verhaal zal verder gaan. Nu Anna de koningin van Arendelle is, is de status quo drastisch veranderd. Hopelijk accentueert de film de nieuwe dynamiek tussen Elsa en haar zus, want het is een belangrijke en interessante verschuiving in het verhaal.

1 Comment

  1. Lucas

    Elemental vond ik wel beter dan Lightyear.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *