Extraction 2 vanavond te zien op Netflix

Scenarist Joe Russo en stuntman-turned-regisseur Sam Hargrave (Extraction) zijn opnieuw herenigd om nog een dampend brokje actie uit hun creatieve breinen te persen, en Chris Hemsworth neemt opnieuw de rol van Tyler Rake op zich, de stoere huurling met een hart van goud die overduidelijk stierf aan het einde van Extraction (2020), maar blijkbaar gewoon heel erg onwel was.

Korte inhoud: Nadat Tyler Rake (Chris Hemsworth) zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh ternauwernood heeft overleefd, is hij terug en is zijn team klaar voor hun volgende missie. Tyler moet een gezin bevrijden dat is overgeleverd aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van de dodelijkste gevangenissen ter wereld om hen te redden. Maar wanneer de extractie heet wordt en de gangster sterft in het heetst van de strijd, spoort zijn even meedogenloze broer hem op in Sydney om wraak te nemen.

Het “lijk” van Rake wordt ontdekt en wordt levensreddende aandacht toegediend in één of ander luxe privéziekenhuis in Dubai en dan wordt Tyler zo goed als nieuw ingevlogen om het leven van de zus van zijn ex-vrouw te redden en haar kinderen van haar gewelddadige Georgische maffiabaas echtgenoot. Zijn handler Nik (Golshifteh Farahani) is ook van de partij en deze keer maakt ze haar handen ook vuil met enkele man-to-man gevechten al dan niet met een gekarteld zakmes. Dit is iets waar ze in de eerste film niet getraind voor was, maar ja, het is wat het is. Het script voor deze film werd vermoedelijk geschreven op een paar bierviltjes. Het enige wat hier ‘extracted’ wordt is een dikke paycheck van Netflix.

In de cast zien we ondermeer Olga Kurylenko, naast Idris Elba die eveneens een kleine camero-rol heeft. Voor de rest werd het productiebudget toch in toom gehouden met 65 miljoen dollar, wat 5 miljoen minder was dan het productiebudget van de eerste film. Desondanks werd er veel rondgereisd, naar Wenen en Praag om dan uiteindelijk te eindigen in Australië. Dit is geen bioscoopfilm dus zullen we ook geen cijfers hebben van hoe deze film zal varen, maar ik vermoed dat het wel succes zal hebben.

*** Fantasy trailer ***

2 Comments

  1. VP

    Voor mij staat dit naast films als John Wick of Equalizer als de best geregisseerde actiefilms van de afgelopen jaren. De CGI was soms een beetje twijfelachtig, maar verder was dit absoluut een geweldige film. Kan niet wachten op de derde.

    Reply
  2. Mitch

    Leuke film, enkel was dat klein kind een irritatie. Voor de rest denk ik dat het algemeen wel beter was dan de eerste film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *