Deadpool 2 (2018) **** Blu-ray review

Wanneer een film speelt met het gegeven van tijdreizen is dit meestal een teken dat de scenaristen een serieus gebrek aan inspiratie hadden. Maar laat me duidelijk zijn, Deadpool (2016) had ook al geen sterk verhaal, en deze Deadpool 2 (2018) is hierop niet meteen een verbetering. Anderzijds was het nooit echt de bedoeling van de makers om te werken aan een goed onderbouwd verhaal. Op een gegeven moment zegt Ryan Reynolds in de camera als reactie op het feit dat Cable slechts 1 heen-en-terug tijdreis-ticket heeft: “This is just lasy writing”. Deze film lacht met alles en iedereen en elke moment is er wel een sarcastische mop te bespeuren…en ook al is de nieuwigheid er wel wat vanaf, zat ik toch grotendeel te lachen met deze sequel.

Korte inhoud: Marvels spraakwaterval en huurmoordenaar Deadpool (Ryan Reynolds) is terug! Groter, beter, en soms ook broeklozer dan ooit tevoren. Wanneer een supersoldaat zijn pad kruist op een moordmissie wordt Deadpool verplicht om te denken over vriendschap, familie en wat het betekent om een held te zijn – en dat terwijl hij zijn tegenstanders 50 tinten blauw slaat. Want soms moet je het smerig spelen om goed te doen.

In tegenstelling tot de eerste film hebben we hier geen echte villain. Cable (Josh Brolin) is wel bad-ass en een kerel met wie hij een opstootje krijgt, maar toch kunnen we hier niet spreken van een overkoepelende villain. In wezen is dit niet erg want niemand – zelfs de makers niet – nemen dit verhaal echt ernstig. Alles draaide om de humor en hoe grof je alles kon maken. De tijd zal uitwijzen of deze film al even goed zal scoren aan de box-office als de eerste film (783 miljoen dollar wereldwijd).

Colossus (Stefan Kapicic) en Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) zijn terug om Deadpool op het rechte pad te zetten door hem om te dopen tot een X-Men-stagiair (met een gele ’trainee’-sportsweater). Maar Deadpool kan het niet helpen om Deadpool te zijn, en wanneer hij een incident moet ontmijnen met mutant Russell (Julian Dennison) kiest hij meteen partij voor de jongere met als gevolg dat hij ook wordt opgesloten in een gevangenis voor mutanten. En dit is het moment waar de film echt vaart begint te krijgen.

De grappen zijn voor 80% bestemd voor comic book fans. Voor niet ingewijden zal dit waarschijnlijk snel op de zenuwen werken. Regisseur David Leitch heeft met Atomic Blonde (2017) bewezen dat hij stevige actie kan brengen en dat tevens met de nodige flair. Hij wist meteen hoe hij deze moderne versie van de ‘Hunchback of Notre Dame’ naar het grote scherm moest brengen, een karakter die misvormd en ongelooflijk empathisch.


deadpool_2_2018_poster004.jpgdeadpool_2_2018_poster003.jpgdeadpool_2_2018_poster002.jpg

In een vorige post hadden we het nog over de X-Force leden. Zonder te spoilen kan ik alleen maar zeggen dat Domino (Zazie Beetz) het meeste screentime heeft en haar karakter is geweldig. Haar superkracht is … geluk hebben. En ja, dat is dus echt wel een superkracht! De knappe Morena Baccarin (pic01, pic02, pic03 en pic04) is opnieuw van de partij alsook de hilarische bartender gespeeld door T.J. Miller.

Het script werd geschreven door Rhett Reese , Paul Wernick en Ryan Reynolds en het resultaat is echt wel een fijne sequel. Toch is de nieuwigheid er een beetje van af en gezien ze hier heel wat registers open trekken vraag ik me af wat er nog zal overblijven voor Deadpool 3.

Deadpool 2 is deze week verkrijgbaar op DVD, Blu-ray & UHD, inclusief de Deadpool 2 Super Duper $@%!#& Cut. Deze versie vind je zowel op de Blu-ray als UHD. Daarnaast bevatten beide schijfjes nog een aantal andere leuke extra’s waarin onder andere de cast, stunts en easter eggs die je in de film kan spotten uitgebreid worden besproken. Bloopers en Deadpool’s Fun Sack 2 staan op de UHD, Blu-ray en DVD.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 16 september 2018


*** Deadpool 2 trailer #2 ***

2 Comments

  1. Daan

    Is zowat de enige comic adaptatie waar ik nog plezier aan beleef, de rest kan me gestolen worden.

    Reply
  2. Kenny

    Ik lag kreupel van het lachen! Zalige film!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *