Deadpool (2016) **** Blu-ray review

Eén van de meest vuilgebekte mainstream comic adaptaties sinds Kick-Ass (2010) is toch wel deze Deadpool (2016), het filmdebuut van Tim Miller. Pakweg een vol jaar geleden had niemand echt grote verwachtingen. Maar na het onverwachte succes van Ant-Man (2015) begonnen veel fans te hopen op een gelijkaardig underdog succes.

deadpool_2016_poster06.jpg

Maar na de veelbelovende gelekte footage en de briljante promocampagne groeide deze film van een underdog positie tot één van de meest verwachtte comic-adaptaties van 2016. En ondanks zijn relatief bescheiden productiebudget van 50 miljoen dollar (en zijn vermoedelijk promobudget van 100 miljoen dollar) verwacht ik dat deze prent zijn +300 miljoen quota zal halen. Ik heb nog nooit zoveel gelachen bij een film in jaren mét bovenop een Ryan Reynolds die geknipt is voor de rol. En Reynolds heeft al meer in klote films gespeeld dan om het even welke Hollywood ster, inclusief zijn comic-vertolking in Green Lantern (2011), maar dit is voor hem een homerun!

Korte inhoud: Wade Wilson (Ryan Reynolds) is een beetje van een rare volgel. Als een ex-special forces soldaat gaat hij nu door het leven als een mussle for hire in het ondergronds circuit. Daar ontmoet hij Vanessa (Morena Baccarin), de vrouw van zijn leven. Maar wanneer hij ten prooi valt aan een agressieve kanker stuikt zijn wereld in mekaar en wordt hij aangetrokken door een mysterieuze man (Jed Reese) om deel te nemen aan een experiment om zo zijn kanker te overwinnen en mogelijk een superheld te worden. Maar het experiment draait anders uit en hij wordt onderworpen aan de grillen van een geschifte dokter genaamd Ajax (Ed Skrein). Wade slaagt er toch in om te ontsnappen, maar compleet gedefigureerd. Wat volgt is een onversneden vendetta verhaal met het Deadpool karakter, gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor, die jaagt op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft, een beetje tegenin de wil van X-men leden Colossus (Stefan Kapicic) en Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) die Deadpool willen integreren bij de X-Men.

Het script van Rhett Reese en Paul Wernick, scenaristen van het grappige Zombieland (2009), is simpelweg geniaal! Het mengt knettergekke R-rated humor met actie, gemengd met thriller elementen met een geschifte en dead-evil villain. Het is een origin story en de makers springen op een geweldig efficiënte manier tussen heden en verleden en op geen enkel moment verslapt de spanningsboog.


deadpool_2016_pic001.jpgdeadpool_2016_pic002.jpgdeadpool_2016_pic003.jpg
deadpool_2016_pic004.jpgdeadpool_2016_pic005.jpgdeadpool_2016_pic006.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

De love story in de film tussen Wilson en Vanessa is misschien wel het beste romantische koppel uit alle comicfilms die ik al tot nu toe heb gezien. De chemie werkt bijzonder wel tussen deze twee karakters en je voelt echt met hen mee van begin tot einde, ook al krijgen we heel wat grappige onzin te verwerken. In regie van een minder goede regisseur en vertolkt door minder goede acteurs had dit de grootste flop kunnen worden uit de geschiedenis van de comic-adaptaties, maar hier werkt alles perfect. Het is geen dramatisch meesterwerk maar qua entertainment value is dit het beste wat jullie te zien zullen krijgen dit jaar. En ik denk dat de makers van Batman vs Superman nu even aan het slikken zijn.

Toen ik te horen kreeg dat Colossus een deel zou uitmaken van het universum van Deadpool in deze film had ik toch wat mijn bedenkingen, maar hem en Negasonic Teenage Warhead zijn perfect in het verhaal gewerkt en zorgen tevens voor wat comic relief. Er is tevens een veel te gek gevecht tussen Colossus en Angel Dust gespeeld door niemand minder dan ex MMA kampioene Gina Carano. Maar ook de villain werkt bijzonder wel en het zal een opluchting zijn voor Ed Skrein die met deze film zijn carrière nieuw leven heeft ingeblazen, nadat het er zuur uitzag na de The Transporter Refueled flop.


Deadpool animated pictureDeadpool animated picture
Deadpool animated pictureDeadpool animated picture
© 20th Century Fox Home Entertainment

Deadpool is deze week uitgekomen op DVD en Blu-ray, met op de Blu-ray een karrenvracht aan extraatjes, gaande van deleted en extendes scenes, gag reel, audio-commentaar van de regisseur, de acteurs en de scenaristen en making of filmpjes. Het is niet alleen een geweldige film, maar deze Blu-ray release is tevens met zijn extraatjes een hebbeding. Bekijk ook deze knettergekke Honest Trailer van Deadpool!

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 10 juni 2016

 


*** Deadpool trailer ***

5 Comments

  1. Damien

    Die wil ik !

    Reply
  2. Fabian

    Ik keek zo uit naar die film, en was echt niet ontgoogelt. Misschien wel één van de beste comic book films ooit .

    Reply
  3. Daan

    Na Green Lantern had ik mijn bedenkingen over Ryan Reynolds, maar ik zal na deze film mijn mening moeten herzien

    Reply
  4. Dick van der Velde

    Fantastische film, van openingscredits tot en met de aftiteling. Slechts één moment gestoord omdat ik me even uit de film getrokken voelde. Ryan Reynolds is op zijn best, de rol is simpelweg voor hem gemaakt. Een verfilming die recht doet aan het karakter en de comics.

    Reply
  5. Nostra

    Een film waar ik me ook erg mee heb vermaakt. Waarschijnlijk ga ik vanavond ‘m nog eens voor de tweede keer kijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *