Mike and Dave Need Wedding Dates (2016) ** Blu-ray review

Eén van de acteurs die wel veel te zien zullen krijgen in 2016 is zonder enige twijfel Zac Efron. Zijn nieuwste film is de komedie Mike and Dave Need Wedding Dates (2016), de eerste grote langspeelfilm van Jake Szymanski. Wat een knettergekke screwball komedie had moeten worden draait uit tot een semi-grappige film met koppels die eigenlijk helemaal niet bij mekaar passen.

anna kendrick,zac efron,mike and dave need wedding dates,aubrey plaza,stephen root,adam devine,jake szymanski,neighbors 2,pitch perfect,pitch perfect 2,pitch perfect 3,neighbors

Korte inhoud: De komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over de twee broers Dave (Zac Efron) en Mike Stangle (Adam DeVine). Als ze worden uitgenodigd voor de bruiloft van hun neef, willen ze allebei zo snel als mogelijk een vrouw aan de haak slaan. Omdat het nogal kort dag is, proberen ze hun afspraakjes te regelen door middel van een oproep via Craigslist. Hun harde feestjes hebben elke familiebijeenkomst geruïneerd, en hun vader (Stephen Root) denkt dat een paar lieve meisjes zal helpen om hen in toom te houden bij de bruiloft van hun zus. Ze komen uiteindelijk uit bij Tatiana (Aubrey Plaza) en Alice (Anna Kendrick). Maar deze twee vrouwen blijken veel meer te zijn dan datgene waar ze op hadden gerekend.

Wanneer de grappen niet aankomen, dan is er een probleem en of dit nu een fout is van de regisseur Szymanski of van de scenaristen Andrew Jay Cohen en Brendan O’Brien laat ik nog wat in het midden. Bekijk bijvoorbeeld deze massage-scene met happy ending waar eigenlijk half gelachen wordt met iets waar je in realiteit heel wat bedenkingen bij kunt hebben (lachen met seksueel misbruik?), maar de scene werkt langs geen kanten. Ook de acteursregie is van soap-niveau en deze scene is misschien nog wel een van de betere momenten. Wat wel degelijk een fout is van de scenaristen is dat de karakters geen enkele persoonlijkheid of motivatie hebben, en hun dialogen eigenlijk onderling uitwisselbaar zijn. Plaza en Kendrick als meisjes die plezier willen maken kunnen er nog net door, maar Mike en Dave zijn hier niet langer welkom.

Dit jaar kwam tevens ook Neighbors 2: Sorority Rising uit en binnenkort Baywatch (2017), en zo bevestigt Efron zijn komedie-status. Hij voelt zich blijkbaar goed in dergelijke films waar het eeuwige cliché van de mannen als infantiele rokkenjagers vs vrouwen die enige redelijkheid moeten brengen. De poging van deze Mike and Dave Need Wedding Dates was echter deze stereotypes enigszins op zijn kop te zetten, gezien de meisjes die erbij worden gesleurd wilder blijken te zijn dan de mannen die zij in toom moeten houden. Ik hoop dat Efron op een zeker moment eens zal beginnen kiezen voor films van een betere kwaliteit, want zijn ster zou wel eens snel kunnen vergaan.


mike_and_dave_need_wedding_dates_2016_blu-ray_pic01.jpgmike_and_dave_need_wedding_dates_2016_blu-ray_pic02.jpgmike_and_dave_need_wedding_dates_2016_blu-ray_pic03.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

Anna Kendrick is ook aan een remonte bezig in Hollwood na het commercieel succes van Pitch Perfect (2012) en Pitch Perfect 2 (2015), en een Pitch Perfect 3 (2017) staan er nog 5 andere filmprojecten in de pijplijn.

Vorige week is Mike and Dave Need Wedding Dates uitgekomen op DVD en Blu-ray, met audio-commentaar van regisseur Jake Szymanski, verwijderde scènes en extended scenes, alsook bloopers alsof de film al niet één grote blooper was.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 24 december 2016

*** Mike and Dave Need Wedding Dates trailer ***

1 Comment

  1. Julie

    Ik ben eigenlijk wel een fan van Kendrick, zal nog wel meevallen op een zondag namiddag 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *