Marvel heeft geen idee waar ze naar toe willen met hun MCU

Marvel zit niet langer in een dipje, ze zijn gewoon van de klif gevallen. Hun Phase 4 was een opeenstapeling van drek en na Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) wordt het nu stilaan ook duidelijk dat Phase 5 geen verbetering zal worden. En al zeker niet wanneer volgens THR de scenarist van Quantumania aan zijn acteur Jonathan Majors moet vragen waar hij met het personage naar toe wil. Ik bedoel, hebben ze dan geen “masterplan”?!

De scenarist Jeff Loveness is blij met de film ook al had hij gehoopt om nog meer van zijn scènes in de final cut, die nu al meer dan 2 uur duurt. Zoals ik al eerder aangaf ligt het probleem van Marvel bij de scenaristen en het is dan ook grappig dat THR net de scenarist aan de tand is gaan voelen, maar hij leeft in de waan dat hij een succesvolle film heeft gemaakt. De Jimmy Kimmel Live scenarist had eigenlijk nooit op een dergelijke film gezet moeten worden. Hij is een komedie-tv-scenarist! Maar blijkbaar hebben ze hem gevraagd om de Avengers vervolgfilm Avengers: The Kang Dynasty (2024) te schrijven! Neen, dit is geen grap. Het wordt misschien wel een SNL grap. Meer nog de nieuwe Avengers film zal geregisseerd worden door Destin Daniel Cretton, de man die de oersaaie 200 miljoen dollar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) heeft geregisseerd! De film staat op de 5de plaats van zwakste wereldwijde box-office resultaten van alle 31 MCU films. Weten jullie welke op de tweede staat? Inderdaad, Quantumania. Dit om u maar een idee te geven dat ze bij Marvel gewoon blind aan het rijden zijn met oogkleppen en oordoppen. Enkel Sony’s Spider-Man lijkt nog goed in de markt te liggen en kan de meubelen alsnog redden.

Op dit ogenblik denk ik dat ze er beter mee stoppen, het een paar jaar laten rusten en dan opnieuw beginnen met een nieuwe Iron Man. Nieuwe cast, nieuwe filmploeg, nieuwe ideeën. Ik bedoel, de nieuwe Avengers “versterkingen” voor de opkomende film zijn Jeremy Renner en Anthony Mackie, wiens respectievelijke series “Hawkeye” en “The Falcon and the Winter Soldier” al na één seizoen werden afgevoerd! En dit naast de nieuwe aanwinst Ms Marvel, die geen kat heeft gezien en waar niemand ouder dan 16 echt wakker van ligt. Ik bedoel, als dit het masterplan is, dan denk ik dat ze bij Warner momenteel op rozen zitten met hun DCEU onder leiding van James Gunn, wiens derde Guardians film het enige is waar ik alsnog naar uitkijk bij Marvel.

Kevin Feige‘s baas, Bob Iger, moet zich niet alleen zorgen maken over mogelijke franchisemoeheid, maar ook over de fragiele economie van het streaming- en bioscooprelease-ecosysteem in het algemeen, waar zelfs Disney niet immuun voor is. Het is dus niet verwonderlijk dat Feige het tempo waarin we de Disney+ shows werden uitgebracht drastisch heeft verlaagd, en dat heel wat Marvel-projecten waarvan mensen aannamen dat ze gepland waren voor 2023, nu ook gewoon zijn afgevoerd. Het succes van de vorige MCU is er gekomen met film die niet alleen een kritisch maar ook een box-office succes waren. Momenteel scoort Marvel op geen van beide vlakken, en dat is een immens probleem naar de toekomst van de MCU.

3 Comments

 1. Kons

  Masterplan is een opsomming van comics die ze willen behandelen maar er lijkt geen narratieve draad, of die is er maar men weet niet wie de kar zal leiden. Er werd veel lawaai gemaakt over diegene die Thanos als villain moet vervangen maar die werd in de pan gehakt door Ant-Man, dus ja, ik weet het ook niet.

  Reply
 2. venckman

  Er is veel ophemeling geweest rond Kevin Feige, the man with a plan, maar hij had gewoon enorm veel geluk dat Jon Favreau heeft gevochten voor Robert Downey Jr. terwijl Disney er niets van wou horen omwille van zijn verleden als drankorgel.

  Reply
  1. Aster

   Feige heeft wel Chris Evans gecast als Captain America en toch wel de grote lijnen getrokken van welke films hij wou uitwerken, en hij had een goeie run met misschien 2-3 minder goede films op 33.

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *