Glass Onion: A Knives Out Mystery uit op Netflix

Er zijn in het recente verleden van Netflix een pak dure films die nauwelijks het bekijken waard zijn. Zoveel zwakke producties en dit samen met systeem waarin kijkers niet betalen voor een abonnement maar gewoon paswoorden en emails delen, stond Netflix op de rand van de afgrond. Maar gelukkig blijft de streamingdienst af en toe ook pareltjes produceren, met name deze Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022), het vervolg op de uitstekende Knives Out (2019).

Korte inhoud: Miles Bron (Edward Norton), een tech-miljardair, nodigt een aantal van zijn naasten uit voor een uitje op zijn Griekse privé-eiland. Al snel wordt duidelijk dat niet alles perfect is in het paradijs. En als iemand dood opduikt, wie is er dan beter dan Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) om de lagen van intriges weg te pellen?

De titel Glass Onion verwijst naar het nummer van The Beatles van The White Album. Het nummer is raadselachtig en plaagt verschillende mythen over de band en past dus als de titel van een mysteriefilm. Deze film is een Netflix productie, maar de eerste film was een creatie onder leiding van Lionsgate. En dat is tevens ook de reden waarom je deel één niet zal vinden op het Netflix platform, maar geen getreur, deze film is al even standalone als om het even welke Agatha Christie film.

Regisseur Rian Johnson mag dan nog wel een waardeloos Star Wars regisseur zijn, hij heeft in een niet zo ver verleden een geniale sci-fi thriller gemaakt genaamd Looper (2012). En nu met Knives Out heeft hij zijn niche gevonden. Rian is zowat de Amerikaanse versie van Guy Ritchie maar dan blijkbaar meer succesvol.

Netflix zette groots in op Johnson, voor een bedrag van 469 miljoen dollar voor de rechten op twee sequels, en als Glass Onion iets betekent, is dat een deal die veel geld zal opbrengen. Kenneth Branagh had met zijn Agatha Christie films toch wel de interesse opgewekt van het publiek voor het detective genre. Glass Onion: A Knives Out Mystery is sinds vandaag te zien op Netflix.

*** Glass Onion: A Knives Out Mystery trailer ***


1 Comment

  1. René van den Abeelen

    Nou… ik heb ‘m na pakweg dertig minuten uitgezet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *