Wait what?! Neve Campbell komt terug voor Scream 7?!

Neve Campbell was niet in Scream VI (2023) voor de simpele reden dat ze vond dat haar salaris gewoon veel te laag was, vermoedelijk in vergelijking met de 2 nieuwe hoofdactrices Jenna Ortega en Melissa Barrera. De laatste film vond ik zelf wat matig en toen gebeurde er iets bizar. Melissa Barrera begon zich op social media te mengen in het Israel-Gaza debat.

© Paramount Pictures

Gezien de studio van de Scream films hoofdzakelijk bestaan uit Joodse burgers lag het voor de hand dat Barrera ontslaan zou worden voor ‘hate speech’, net zoals Gina Carano werd ontslaan door Disney voor haar kritiek op democraten. Beide gevallen zijn Cancel Culture toestanden die verwerpelijk zijn. Mensen zouden recht moeten hebben op hun controversiële mening voor zolang het om een mening gaat en geen oproep tot geweld. na het ontslag van Melissa, heeft Jenna maar ook bedankt voor Scream 7. Zelfs de regisseur Christopher Landon, die getipt werd voor Scream VII (2025) had via X laten weten dat hij uit de productie stapt omdat ‘deze droomjob was veranderd in een nachtmerrie’ en hij hier liever afstand van wou nemen. Wij dachten dat er geen toekomst meer was voor de franchise.

Nu blijkt dat de studio een tour de force heeft gedaan en Neve Campbell terug naar de franchise heeft gebracht – vermoedelijk als hoofdactrice. Meer nog, de 60-jarige scenarist Kevin Williamson, die zowat alles wat met Scream te maken had heeft geschreven, wordt getipt als nieuwe regisseur. Een zwaar bedenkelijke keuze. De man heeft 25 jaar geleden een film gemaakt maar in al die tijd geen nieuwe films meer heeft geregisseerd. Hij heeft gewerkt op tal van series maar nooit ook maar één aflevering geregisseerd. Het valt nog te bezien of ze alsnog geen andere regisseur kunnen strikken (ik mag het hopen), al was het maar om Scream 7 relevant genoeg te maken voor een hedendaags publiek. Campbell plaatste het nieuws gisteren op haar Instagram:

“Dag Allemaal. Ik ben zo verheugd om dit nieuws aan te kondigen!!! Sidney Prescott komt terug!!!! Het is altijd geweldig en een eer geweest om Sidney in de Scream-films te mogen spelen. Mijn waardering voor deze films en voor wat ze voor mij hebben betekend, is nooit afgenomen. Ik ben erg blij en trots om te kunnen zeggen dat mij op de meest respectvolle manier is gevraagd om Sidney weer op het scherm te brengen, en ik kon niet blijer zijn!!! Nou eigenlijk zou ik dat wel kunnen. Hoewel ik zoveel geluk heb gehad dat ik deze films heb mogen maken met zowel de meester van horror Wes Craven als het wonderbaarlijk getalenteerde Matt en Tyler-team, heb ik jarenlang gedroomd van hoe geweldig het zou zijn om een van deze films met Kevin te maken. Williamson aan het roer. En nu is het zover: Kevin Williamson gaat Scream 7 regisseren! Dit was zijn baby en het is zijn briljante geest die deze wereld heeft bedacht. Kevin is niet alleen een inspiratiebron als kunstenaar, maar is al jaren een dierbare vriend. Aan de geweldige Scream-fans: ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik. Tot ziens op de set @kevwilliamson”

Scream VII gaat vermoedelijk volgens najaar in de bioscoop uitkomen en hopelijk gaan ze deze franchise ook in glans kunnen afsluiten. Hoeveel kan je deze franchise nog uitmelken? Maar als dit de laatste film zou zijn, ben ik er wel benieuwd naar. Wie weet wordt Scream 7 gespeeld met de karakters in hun eigen naam die populair zijn geworden met de Scream films, maar nu te maken hebben met een geflipte fan. De toekomst zal het uitwijzen.

1 Comment

  1. Stef

    Scream 5 was goed, Scream 6 was dan weer een pak minder, hoe dan ook met of zonder Neve Campbell is deze franchise eigenlijk zo goed als dood.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *