De enige toekomst voor Scream is een reboot

Laten we eerlijk zijn, de laatste Scream film was geen hoogvlieger. Ondanks de ‘Fresh Rating’ op RT, was de film maar een flauwe horror. Eigenlijk zou je het zelfs geen horror kunnen niemand want zo goed als niks is echt schrikwekkend in deze film, en al zeker niet Ghostface. Melissa Barrera acteert ook nog eens als een plank en de toevoeging van oudgedienden zoals Courteney Cox en Skeet Ulrich doet de leeftijd van de franchise eerder voelen dan iets anders. De enige weg vooruit is eigenlijk via een CTRL+ALT+DEL en recente gebeurtenissen faciliteren dit volledig.

Een paar weken geleden hadden we al geschreven dat Melissa Barrera werd ontslagen nadat ze werd betrapt op antisemitisme, Jenna Ortega aan de opnames zou beginnen van seizoen 2 van “Wednesday” en bijgevolg geen tijd zou hebben voor een nieuwe Screamfilm in 2024. En ook regisseur Christopher Landon, die getipt werd voor Scream VII (202?) heeft via X laten weten dat hij uit de productie stapt omdat ‘deze droomjob is veranderd in een nachtmerrie’ en hij hier liever afstand van wil nemen.

Dat laatste is eigenlijk wel wat bizar want je zou denken dat de producers vermoedelijk wel wat creatieve vrijheden zouden geven aan Landon, maar blijkbaar voelde hij dat niet zo aan. Hij heeft nog nooit gewerkt op een Scream film en heeft ook niet ingestaan voor de casting, dus zou het me verbazen dat zijn vertrek te wijten is aan het vertrek van Jenna – de ster van de vorige twee films. Hoe dan ook zo dit voor Paramount Pictures en Spyglass Media Group het signaal moeten zijn om Scream 7 te begraven, en te opteren voor een Scream reboot in 2025.

Smijt alles in de prullenmand en behoud datgene wat kenmerkend is voor de franchise: Ghostface (weliswaar met een makeover), de whodonut intrige, de telefoontjes laat op de avond, de humor, de (echte) horror én de filmverwijzingen. Maak de film opnieuw R-rated en zorg dat het publiek bezweet van angst de bioscoopzaal verlaat. Vergeet Woodsboro en vergeet de oude vedetten. En probeer misschien iemand als Lee Cronin (Evil Dead Rise) aan te trekken voor de regie en geef hem carte blanche. Wat denken jullie?

3 Comments

 1. Kons

  Dat ze er nog maar een paar jaar mee wachten.

  Reply
 2. Damien

  De kracht van Scream was dat ze onvoorspelbaar waren, dit was niet meer zo in de laatste films. Het enige wat zal werken is een goed scenario, los van een sequel of reboot.

  Reply
 3. Archi

  De eerste twee Scream films waren de beste, wat daarna kwam was toch bedenkelijk, zeker voor een horrorfan.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *