Scream VI (2023) *** 4k UHD recensie

De laatste ghostface film Scream 5 (2022) had veel bijval bij het publiek omwille van het feit dat de oorspronkelijke cast terug op post was. In de nieuwste Scream VI (2023) is het aan de overlevenden om de fakkel verder te dragen, en ze brengen een niet onaardige indruk. Hoewel, Courteney Cox is ook wel van de partij, inclusief haar nieuwe gezicht die volledig te danken is aan de uitgebreide plastische chirurgie waarvan ze nu zelf spijt heeft. Kwatongen zullen beweren dat er een tweede tweede ghostface in de film zit. En ik moet toegeven, het is schokkend om te zien.

Korte inhoud: De vier overlevenden van de recente Ghostface-moorden in Woodsboro zijn naar New York verhuisd voor een nieuwe start. Net als hun leven weer normaal aan begint te voelen, krijgen ze dat ene beruchte telefoontje… Ghostface is brutaler en meedogenlozer dan ooit en zal er alles aan doen om ze op te sporen.

Scream VI heeft niet alleen een meeslepende NYC-setting, maar ademt tevens de betoverende sfeer van Halloween uit. De film omarmt een scala aan Halloween-kostuums als eerbetoon aan diverse klassieke horrorfilms, variërend van Hellraiser tot Friday the 13th. Met elk personage gehuld in een uniek gewaad, wordt de identificatie van dreiging bemoeilijkt, een subtiel spel dat ook al bekend is uit de Halloween-films. Een geraffineerde element dat een extra laag van spanning en mysterie toevoegt aan het verhaal

Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett (Ready Or Not, Scream 2022) staan beiden weer achter de camera voor de nieuwe-film. Het script is afkomstig van Guy Busick en James Vanderbilt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Dermot Mulroney en Melissa Barrera.

Neve Campbell verklaarde op 6 juni van dit jaar dat ze haar rol van Sidney Prescott niet zou hernemen, na een hoofdrol in de vijf vorige inzendingen. Blijkbaar zou haar beslissing zijn genomen vanwege een salarisgeschil met Paramount, die klaarblijkelijk niet van plan was om in te gaan op de torenhoge eisen. Campbell gaf een feministische twist aan haar verklaring, die als volgt luidde: “Als vrouw heb ik in mijn carrière extreem hard moeten werken om mijn waarde vast te stellen, vooral als het om Scream gaat. Ik vond dat het aanbod dat mij werd gepresenteerd niet gelijk stond aan de waarde die ik heb toegevoegd aan de franchise. Het is een heel moeilijke beslissing geweest om verder te gaan. Aan al mijn Scream-fans, ik hou van jullie. Je hebt me altijd zo ongelooflijk gesteund. Ik ben jullie eeuwig dankbaar en voor wat deze franchise me in de loop van de tijd heeft gegeven. afgelopen 25 jaar.” Ook David Arquette heeft gepast voor de nieuwe film.

Vreemd genoeg vond ik de vorige editie net iets leuker maar het slasher-vervolg maakt een goede indruk zeker omwille van zijn toch wel sterke karakters en een intrigerend mysterie. Toegewijde fans van de franchise zullen merken dat ze de vorige vijf films opnieuw willen bezoeken voordat ze zich verdiepen in het uiteindelijke Scream VI-verhaal. Er zijn enorm veel verwijzingen. In de vorige film noemde Mindy (Jasmin Savoy Brown) het een ​​“re-quel”, maar hier lijkt ze niet meteen een slimme verklaring te vinden voor de gebeurtenissen. Bovendien neemt de spanning een beetje af bij elke sterfscène want er zijn er veel. De metro-scène is wel één van de betere momenten, maar ze zijn wel schaars. Ghostface is op zijn beurt woedend en klaar om genadeloos toe te slaan ook al zijn de moorden nooit expliciet in beeld gebracht. Bepaalde moorden zijn hoe dan ook schrikwekkend en je voelt wel een zekere spanningsopbouw. De film bouwt een gestage spanning op en verrassingen stapelen zich op, waardoor het een opwindende vaart krijgt. Kan deze zesde keer eindelijk de intense impact evenaren van het meesterwerk dat de originele film was? Wel, deze vervolgfilm brengt de serie weer op koers en weet het verhaal op een moderne manier voort te zetten voor het hedendaagse publiek, wat uiteindelijk ook de intentie was van de makers.© Dutch FilmWorks

Kortom, Scream VI is een aangename verrassing. Het is spannend, eng en vermakelijk, en het is een leuke kennismaking met de nieuwe castleden. De filmmakers hebben de stok stok met succes overgenomen van Kevin Williamson en de betreurde Wes Craven. Het is een waar genoegen om te zien hoe deze meta-slasherserie opnieuw floreert aan de box-office met een recette van 170 miljoen dollar met een productiebudget van amper 35 miljoen dollar. Vreemd genoeg heeft de originele film (gemaakt met 15 miljoen dollar) nog steeds de grootste opbrengst van 173 miljoen dollar en dat zonder rekening te ouden met inflatiecijfers. Wanneer we wel rekening houden met de inflatie had de eerste Wes Craven film 336 miljoen dollar opgebracht en dat is bijna dubbel zoveel als de laatste film. Dit maar om de zaken in perspectief te zetten. Hoewel de serie terug is en nog steeds veel plezier biedt aan de loyale Scream-fans, inclusief de aanhangers van Wednesday/Jenna Ortega, is het niet meer precies hetzelfde als vroeger. Op kwam Scream VI uit op UHD, DVD en Blu-Ray via Dutch FilmWorks.


Review Scream VI (2023)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Scream 6 trailer ***


3 Comments

 1. Janaïka

  Ik vind het geweldig dat één persoon in de metro verkleed is als Samara Weavings’ personage van “Ready or Not”, een film geregisseerd door dezelfde kerels. Briljant gewoon!

  Reply
 2. Ricko

  Vijf was niet slecht maar ook niet super goed. Je kon de afwezigheid van Wes Craven wel voelen vond ik, wat gewoon jammer is. Elke keer als er iets gebeurde dat duidelijk niet de stijl van Wes was, had i het gevoel dat Wes dat waarschijnlijk beter had gedaan. De nieuwe regisseurs gaven ghostface een iets meer bovennatuurlijke aanwezigheid die verkeerd aanvoelde. Het was voor mij bij momenten iets teveel hocus-pocus en onwaarschijnlijke confrontaties als je achteraf te zien krijgt wie toen de masker droeg. Sommige moorden waren ook niet super indrukwekkend. Afgezien van dat spul en de overduidelijke moordenaar, was het geen slechte film. Ik vond het al bij al wel leuk maar zondermeer.

  Reply
 3. Alex Beaumont

  Scream zonder Neve Campbell?! wtf! Pay here what she wants ffs!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *