Zachary Levi en Stephen Amell torpederen hun eigen carrière

Sommige acteurs hebben geen filter en weten niet wanneer ze moeten spreken of zwijgen, vaak omwille van arrogantie maar soms ook uit pure domheid (soms de twee). Een paar dagen geleden vond Arrow-acteur Stephen Amell het een slimme zet om eens tegen de stroom in kritiek te uiten op de SAG-AFTRA staking van acteurs en scenaristen tegenover de studio’s en streamingdiensten. Met de niet mis te verstane bewoording zei hij bij een voorstelling in het Galaxycon in Raleigh, North Carolina: “I do not support striking. I don’t. I think that it is a reductive negotiating tactic, and I find the entire thing incredibly frustrating.” Hij voegde er nog aan toe dat de beperkingen die gegeven worden aan series die in première gaan (verwijzend naar zijn serie “Heels”) uiterst kortzichtig waren.

Er circuleert trouwens al een tijdje een foto op het einde van de Arrow serie en de begrafenis van het personage Oliver Queen (Stephen Amell), tot grote vreugde van The Flash acteur Grant Gustin. Deze foto is nu een veelgebruikte meme geworden – tegen de goesting van Amell die hierop veel kritiek had. Wel, nu lijkt dat er binnenkort een nieuwe meme zal zijn met de naam van Oliver Queen (het personage in Arrow), die vervangen zal worden door Stephen Amell. Ja er is vrije meningsuiting en je bent ook vrij om voor een stier te gaan lopen in Pamplona of de periode delen wanneer je met vakantie gaat in een publieke post op Facebook of Instagram. Slim kan je het echt niet noemen.

En nu is het damage control voor de acteur want de backlash op zijn commentaar zette social media in vuur en vlam en vriend en vijand heeft de acteur toch wel op zijn plaats gezet. Dus zette hij een bericht op Instagram waarin hij zijn positie iets wou gaan bijstellen en verduidelijken wat nodig was. “Begrijpelijkerwijs is er veel gereageerd op de opmerkingen die ik dit weekend heb gemaakt over onze staking”, begon zijn post. “Om ervoor te zorgen dat er geen misverstand bestaat over mijn gedachten en intenties, zet ik wat ik eigenlijk heb gezegd in context om ervoor te zorgen dat mijn gevoelens niet onbedoeld verkeerd worden geïnterpreteerd. We weten allemaal dat soundbites uit hun verband kunnen worden gehaald en ik heb te veel respect voor mijn mede-vakbondsleden.” Maar uiteraard, hadden deze woorden weinig impact.

En uiteraard is hij niet het enige kieken die zich negatief moest uitlaten over zijn collega’s. Niemand minder dan Zachary Levi, de man die zijn anti-vaxx overtuiging moest delen een paar weken voor zijn Shazam! Fury of the Gods (2023), moest ook nog eens zijn mond opentrekken over de staking. Hij vind de SAG-AFTRA staking zo dom omdat hij zijn films en series niet kan promoten. En met promoten denk ik dat hij zijn producties in een goed daglicht wou zetten in plaats van mensen af te raden naar John Wick te gaan zien.

1 Comment

  1. Elise

    Er is een publiek in de States voor dergelijke prietpraat en beide hebben eigenlijk niet zo veel blockbuster werk in het vooruitzicht. Dus ze blijven in de aandacht.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *