Retribution is het nieuwe Liam Neeson actie-vehikel

De 71-jarige Liam Neeson is nog niet klaar voor zijn pensioen. Eerst zagen we hem al als een vliegtuigheld die terroristen aanpakte in Non-Stop (2014) alsook als een vader die naar Parijs trekt om zijn dochters uit de handen van mensenhandelaars te halen in Taken (2008). En deze actie-addict is nog lang niet klaar, want hij stapt doodleuk in een ander spectaculair avontuur, deze keer met een flinke dosis adrenaline en een bom-auto! Bekijk hieronder de nieuwe trailer van Retribution (2023).

Korte inhoud: De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn tienerzoon (Jack Champion) en jonge dochter (Lilly Aspell) naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.

De film is een soort mix tussen Speed (1994) en Phone Booth (2002) en eigenlijk een remake van de Zuid-Koreaanse Hard Hit (2021), die dan weer een remake is van het Spaanse Retribution (2015). De regie lag in handen van Nimród Antal (Vacancy, Predators) die een regisseur is die al heel wat ervaring heeft maar nog nooit echt is doorgebroken, en ik vermoed ook niet dat dit zal gebeuren met deze 13 in een dozijn Liam Neeson films. Het verhaal werd geschreven door Alberto Marini en het script van Christopher Salmanpour. In de cast zien we verder nog Embeth Davidtz (Army of Darkness), Matthew Modine (Stranger Things), Noma Dumezweni (die met Liam heeft gewerkt in Schindler’s List), Arian Moayed (Succession) en Emily Kusche (The Island). Ik heb de originele film nog niet gezien maar ik heb een licht vermoeden dat één van die ondersteunende personages de bommenwerper is die Matt Turner kwelt.

Retribution zou op 20 september 2023 in de zalen moeten uitkomen via The Searchers. Nadien heeft Liam nog 7 films op til voor de komende twee jaar, waaronder een remake van The Naked Gun.

*** Retribution trailer ***

1 Comment

  1. The Dude

    Toch wel knap van hem dat hij zijn publiek blijft vinden. JCVD was in vergelijking zijn “bioscoop-publiek” vrij snel kwijt en ook al blijft hij films maken, niemand bekijkt ze nog.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *