Hilary Swank in The Good Mother

De trailer is vrijgegeven voor The Good Mother (2023), een moordmysterie dat wordt uitgegeven door de independent studio Vertical Entertainment met Hilary Swank. Een actrice die 2 Oscars won voor Beste actrice maar na Million Dollar Baby (2004) eigenlijk volledig verdween uit de spotlights.

Korte inhoud: Een journaliste (Hilary Swank) die na de moord op haar vervreemde zoon een onwaarschijnlijke alliantie aangaat met zijn zwangere vriendin (Olivia Cooke) om de verantwoordelijken voor zijn dood op te sporen. Samen confronteren ze een wereld van drugs en corruptie.

Hilary Swank is een buitengewone actrice maar ze heeft misschien niet de beste carrière beslissingen genomen. Veel van haar films hadden wel sterke vertolkingen, maar het verhaal en/of de regie waren niet echt overtuigend en veel van doe films zijn ook financieel zwaar onderuit gegaan. Ik denk maar aan de Oscar-bait film Amelia (2009) die een netto verlies optekende van zowat 40 miljoen dollar. Maar de trein is pas echt beginnen ontsporen toen Swank plots opdook in 2011 op het 35e verjaardag van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov, de bloedhond van Putin en frequent mensenrechten-schender. Er zijn geen betere manieren om uw carrière volledig in vernieling te rijden.

Maar de actrice blijft films maken hopend op die nieuwe doorbraak, ook al denk ik niet dat het met deze film zal worden. The Good Mother werd geregisseerd door Miles Joris-Peyrafitte, bekend van ondermeer de Margot Robbie film Dreamland (2019). The Good Mother was oorspronkelijk getiteld Mother’s Milk en gelukkig hebben ze deze titel gewijzigd, en laat zien hoe de opioïde epidemie levens vernietigt alsook de financieel moeilijke tijden van de krantenbusiness. Binnenkort zien we Hillary ook opduiken in het drama Ordinary Angels (2023), geïnspireerd door het ongelooflijke waargebeurde verhaal van een kapper die in haar eentje een hele gemeenschap bijeenbrengt om een ​​vader, een weduwnaar, te helpen het leven van zijn ernstig zieke jonge dochter te redden. En momenteel is ze bezig met de opnames van de actie-thriller N.A.R. (2024) over een neergehaalde piloot (Swank), gewond en geïsoleerd diep in vijandig gebied, wiens overleving afhankelijk is van het vertrouwen van een vreemdeling (Peter Berg) die beweert deel uit te maken van een enorm geheim netwerk dat is ontworpen om haar in veiligheid te brengen.

*** The Good Mother trailer ***


2 Comments

  1. Skylar

    Hoeveel acteurs zijn er niet die een Oscar winnen en dan verdwijnen uit de aandacht of enkel nog maar te zien zijn in B-films, en het is heus niet alleen Russell Crowe of Julia Roberts.

    Reply
  2. Serge

    Oscarwinnaars hebben niks meer te bewijzen en ik denk dat ze gewoon op zoek was om een mooi palmares voor te leggen en dat doe je niet met sequels en remakes. Toch is ze wel heel fel uit het zichtveld verdwenen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *