Vin Diesel werd vervangen door Marvel in What If …? animatie serie

Dit heeft niks te maken met het Vlaamse sketchprogramma “Wat Als?” maar dit is de Disney+ multiverse animatie serie What If …? die na het succes van het eerste seizoen nu ook een tweede seizoen heeft gekregen, en wat meteen opviel was dat Groot – lid van de Guardians of the Galaxy – niet langer vertolkt wordt door acteur Vin Diesel maar wel door Fred Tatasciore. Heeft dit iets te maken met de aanklacht voor seksueel misbruik? Vermoedelijk niet.

Korte inhoud: Na de oprichting van het multiversum in de eerste seizoensfinale van “Loki”, onderzoekt “What If…?” verschillende alternatieve tijdlijnen in de multiverse waarin belangrijke momenten uit de Marvel Cinematic Universe-films (MCU) anders plaatsvinden, zoals waargenomen door de Watcher (Jeffrey Wright). In het tweede seizoen, na de vorming van de Guardians of the Multiverse, blijft de Watcher meer vreemde werelden verkennen, nieuwe helden ontmoeten en het multiversum veilig houden.

Eén ding kan je niet ontkennen, Marvel blijft trouw aan zijn acteurs en zelden zie je een acteurswissel zoals dat ooit het geval was met Terrence Howard voor de rol van Rhodey in Iron Man 2 (2010). Dit was tevens het prille begin van de MCU en de acteur wou zijn salaris net iets dichter krijgen bij datgene wat Robert Downey Jr. had verkregen, wat uiteindelijk leidde naar zijn ontslag en vervanging door Don Cheadle voor maar liefst 7 blockbusterfilms en 3 series. Dit moet naast Matt Damon die de hoofdrol weigerde in Avatar (2009) en hiermee een percentage op de winst kon opstrijken, de grootste acteursdwaling zijn in de filmgeschiedenis.

Maar niet alleen acteurs, ook studio’s kunnen vergissingen maken. Marvel heeft bijvoorbeeld uitzinnig veel geld betaald aan Vin Diesel voor de vertolking van Groot, een 3D animatie karakter dat slechts één woord zegt, met name “Groot!” in verschillende intonaties. Een stem die letterlijk door om het even wie vertolkt kon worden. Maar Marvel wou een groot naam aantrekken voor zijn Guardians film en Vin Diesel die een megaster was geworden met de Fast & Furious film had interesse maar wou zijn naam duur verkopen. Naar verluidt zou de acteur tussen de 13 en 15 miljoen dollar hebben gekregen VOOR ELK VAN DE GUARDIANS FILMS. Ter vergelijking, Dave Bautista heeft voor de twee eerste films slechts 4,4 miljoen dollar ontvangen. Zelfs hoofdacteur Chris Pratt kreeg slechts 1,5 miljoen voor de eerste film.

Maar sinds de Phase 4 films zwaar floppen en het Disney aandeel een duikvlucht maakt, was het vermoedelijk een beslissing van Kevin Feige onder druk van Bob Iger. Dergelijke financiële frivoliteiten konden niet meer gerechtvaardigd worden in een periode waarin Marvel een verliespost werd voor Disney. Dat Diesel nu ook in een #MeToo verhaal verwikkeld zit komt Marvel wel goed uit, maar de stemopnames voor de animatie-serie liggen al een paar maand geleden vast. En van rechtszaken gesproken, ook Jonathan Majors werd ontslagen door Disney ook al werd zijn rol nog niet officieel vervangen.

*** Marvel Studios’ What If…? trailer ***

1 Comment

  1. Skylar

    Toch bizar dat de animatiefilms veel beter ogen dat de meeste van de recente films.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *