Jonathan Majors is schuldig bevonden aan mishandeling en intimidatie

Wij hadden dit al voorspeld in april van dit jaar dat het einde verhaal zal zijn voor acteur Jonathan Majors. Hij zal niet meer terugkomen in de DCU, Marvel of Disney en ik denk zelfs niet dat hij ooit zal terugkomen in om het even welke mainstreamfilm, hoe talentvol de man ook moge zijn. Kevin Spacey is onschuldig bevonden maar hij heeft zelfs moeite om terug te komen naar het witte doek. Wil je nog een naam? Ezra Miller is NOOIT schuldig bevonden aan ‘mishandeling’, wel voor wangedrag. En ook hij heeft moeite om een tweede kans te krijgen. Josh Brolin (zie dit) en Jeremy Renner (zie dit) hadden ook iets rond huiselijk geweld, maar ze zijn ook nooit veroordeeld geweest.

Een jury uit New York heeft de Marvel-acteur schuldig bevonden aan roekeloze mishandeling in de derde graad en schuldig aan intimidatie. Het vonnis werd door een zeskoppige jury bereikt na ruim vier uur beraadslaging, verspreid over drie dagen. De uitspraak is vastgesteld op 6 februari 2024. Op de aanklacht staat een gevangenisstraf van maximaal één jaar. Op grond van twee andere aanklachten werd hij niet schuldig bevonden aan opzettelijke mishandeling in de derde graad en niet schuldig aan zware intimidatie in de tweede graad. In totaal werden Majors geconfronteerd met vier aanklachten wegens mishandeling, ernstige intimidatie en intimidatie nadat hij op 25 maart het alarmnummer had gebeld, toen hij zei dat hij zijn ex-partner, Grace Jabbari (pic), bewusteloos in hun appartement had aangetroffen. De politie arresteerde Majors nadat ze duidelijke verwondingen bij Jabbari had aangetroffen, waaronder een scheur achter haar oor en een gekneusde en gebroken vinger. Majors pleitte niet schuldig aan alle aanklachten.

Jabbari, die de eerste vier dagen van het proces de getuigenbank bekleedde, zei dat Majors de verwondingen had veroorzaakt tijdens een woordenwisseling in de auto enkele uren daarvoor. Ze getuigde dat het vermeende incident plaatsvond in een privéauto toen ze een sms op de telefoon van Majors zag met de tekst: “Oh, wat wil ik je kussen.” Jabbari heeft gezegd dat ze probeerde de telefoon van Majors af te pakken, die vervolgens haar vinger van de telefoon losmaakte, haar arm en rechterhand pakte, haar onderarm draaide en op haar hoofd sloeg om de telefoon van haar af te pakken.

De zaak was een strafrechtelijk proces, in tegenstelling tot een civiel proces, wat betekent dat de bewijslast hoger is voor de jury, die bij elke aanklacht een bewijs van schuld boven redelijke twijfel moest vinden. In de nasleep van zijn arrestatie lieten zowel zijn publiciteitsbedrijf, de Lede Company, als de managers van Management 360 hem vallen en verwijderde Searchlight Features, eigendom van Disney, Magazine Dreams van de releasekalender. Variety heeft minuten na het vonnis bevestigd dat Marvel alle banden met Jonathan Majors worden doorgesneden. Vreemd genoeg is dit misschien een geluk bij een ongeluk voor Marvel, want in wezen hebben ze nu de mogelijkheid om alles te rebooten. De titel van Avengers: The Kang Dynasty is trouwens al aangepast in Avengers 5, dus vermoedelijk is dit ook het einde van het personage van Kang. En wat nog? Wel de Dennis Rodman biopic is bij deze afgeschreven. Dit zal niet gebeuren met Jonathan Majors, zeker wanneer je denkt dat Dennis Rodman ook al werd beschuldigd van partnergeweld.

3 Comments

 1. Terrell

  Zelden iemand gezien die zo snel aan de top kwam en zo snel er weer af. Hoe dan ook, de straffen zijn voor de ene toch wat disproportioneel. Chris Brown verkoopt nog steeds muziek en treed nog op binnen een paar weken in Las Vegas en daarna Atlanta. Die kerel heeft Rihanna zwaar toegetakeld.

  Reply
 2. Yuliana

  Hij zal niet neer de gevangenis moeten, zijn carrière is wel om zeep.

  Reply
 3. Fran

  Die heeft precies een Conner Rousseau’ke gedaan en zijn carrière op auto-destruct gezet. Hoe dom kan je niet zijn om hierover een proces te beginnen? Hij heeft zich laten misleiden door zijn advocaten. Ik hoop op een tweede kans.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *