Einde verhaal voor Jonathan Majors

Het ziet er niet goed uit voor acteur Jonathan Majors, de golden boy van Disney die de grote villain in de nieuwe MCU ging worden, krijgt na zijn arrestatie voor wurging van zijn nu ex-vriendin nu ook nog eens af te rekenen met andere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van vermeend misbruik van de acteur. Blijkbaar zou er nog een politie-rapport zijn uit Londen van 2022 met gelijkaardige feiten.

Op 8 mei 2023 zou de rechtszaak van start moeten gaan rond de affaire van het huiselijk geweld met een vriendin van hem, maar daar zal het dus niet mee ophouden. Volgens Variety zouden verschillende bronnen die bekend zijn met de zaak, dat meerdere vermeende misbruikslachtoffers van Majors zich hebben gemeld na zijn arrestatie in maart en samenwerken met de districtsprocureur van Manhattan. Het vooruitzicht dat er meer vrouwen in de coulissen wachten, zou een dramatische wending in de zaak betekenen en komt in het slip spoor van de publicisten en het managementbedrijf van Majors die eerder deze week de banden met de omstreden acteur hebben verbroken.

De verdediging probeert zich nu in alle bochten te wringen dat er niets van misbruik was in het incident van maart en dat de vrouw eigenlijk iets van een dramaqueen was in plaats van een slachtoffer tot zelfs haar te besschuldingen van agressie. Voor hen was Majors zelf het slachtoffer! De verdediging bracht dan maar de text-berichten van de vrouw publiek waarin ze het volgende zei: “Ik vertelde hen dat het mijn schuld was dat ik probeerde je telefoon te grijpen, dit was geen aanval. Laat me alsjeblieft weten dat je in orde bent als je dit krijgt. Ze verzekerden me dat er geen kosten in rekening worden gebracht. Ze zeiden dat het protocol voorschreef dat ze je moesten arresteren toen ze de verwondingen bij mij zagen en ze wisten dat we ruzie hadden. Ik ben zo boos dat ze dat deden. En het spijt me dat je in deze positie zit. Zal ervoor zorgen dat hier niets van komt. … Ik houd van je.”

Een paar uur later schreef de vrouw naar verluidt: “Ik weet dat je het beste team hebt en dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Ik wil gewoon dat je weet dat ik alles doe wat ik kan. Ik zei ook dat ik de rechter moest vertellen dat hij moest weten dat de oorsprong van het [911]-oproep te maken had met het feit dat ik instortte en flauwviel en dat je je zorgen maakte als mijn partner vanwege onze eerdere communicatie.” Maar al deze berichten kan je dus op twee manieren bekijken. Voor velen hadden deze tekstberichten eigenlijk het averechts effect dan wat de verdediging had gehoopt, en iedereen ging zich vragen stellen waarom de vrouw was flauwgevallen. Meer nog, de berichten lazen als een schoolvoorbeeld van een misbruikte vrouw die haar agressieve vriend/partner uit de wind wil zetten.

Ondertussen zijn alle projecten met Majors on-hold gezet, inclusief een Spike Lee film (Da Understudy) en een Dennis Rodman biopic (48 Hours in Vegas). Maar wat iedereen zich natuurlijk afvraagt is wat Marvel zal doen nu hun Kang na een tegenvallende Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) en deze affaire plots niet meer zo aantrekkelijk is. Sociale media is snoeihard voor (seksueel) misbruik. Ook al wordt de vermeende misbruiker vrijgesproken door verschillende rechters. De naam van de Britse acteur Damson Idris lijkt ook steeds luider te klinken als de mogelijks nieuwe Kang.

1 Comment

  1. Filip

    Da’s het voordeel van een multiverse. Dit kan een universum geweest zijn dat de onze niet was. Marvel saved…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *