The Mandalorian seizoen 3 is een nieuw dieptepunt voor Star Wars

Gisteren kwam de 6de aflevering uit van de 8-delige derde seizoen van “The Mandalorian” van Jon Favreau. En ik heb op dit ogenblik geen interesse meer om de twee laatste afleveringen te zien. Ze hebben 3 jaar tijd gehad om dit te maken, en het is een onsamenhangende puinhoop van nevenplots van geen enkel belang. Het is zo erg dat ik moeite had om een connectie te vinden met de eerste twee seizoenen. Houterige dialogen, vreselijk acteerwerk, een onbestaande dramatische curve, onbegrijpelijk gemonteerd en als kers op de taart een aanfluiting voor het karakter van The Mandalorian. Na 6 afleveringen heeft het verhaal nauwelijks progressie gemaakt. Geen drama, geen suspense, geen karakter-ontwikkeling, ik geef op.

Wat vertelt de serie ons? Eigenlijk bitter weinig! Din Djarin (Pedro Pascal) en Grogu komen samen weer in actie na hun reĆ¼nie in The Book of Boba Fett. Grogu heeft zijn Jedi-training met Luke Skywalker achter zich gelaten om zich te herenigen met Din. Din, van zijn kant, is verbannen uit zijn sekte, de Children of the Watch, omdat hij zich zonder helm had laten zien. Alleen een terugkeer naar Mandalore kan hem herstellen als een echte Mandalorian, die in seizoen 3 een poging tot een odyssee naar de Mandaloriaanse thuiswereld opzet. Maar het is duidelijk dat ze met het derde seizoen eigenlijk al aan het einde van hun Latijn zijn of hopeloos op zoek zijn om de serie nog opties te geven voor meerdere seizoenen, maar het werkt niet. De toon is ook niet meer consistent, en zo krijg je scenes met Super Battle Droids die wegvluchten voor hun leven met zwierende armen om hen heen. WTF!? Ik moet altijd terug denken aan de eerste twee Star Wars films. We zijn hier mijlenver van verwijderd.

Wat betreft het pantser van Din, dat heeft niet echt veel veranderingen ondergaan die we kunnen opmerken. Zijn cape ziet er zeker een beetje versleten uit nadat het duo uit een vurige hachelijke situatie wist te ontsnappen, maar het Beskar-pantser blijft hetzelfde (zijn dijbeen is eigenlijk het enige dat is veranderd in de loop van The Mandalorian). Din heeft ook nog steeds de legendarische Darksaber, dat hem zogenaamd het recht geeft om over Mandalore te regeren, met Bo-Katan (Katee Sackhoff) als obstakel. Naast Sackhoff keert Carl Weathers terug als Greef Karga, en het lijkt erop dat beide een aanzienlijke rol te spelen hebben in het volgende hoofdstuk van deze zwervende ruimte Western. Giancarlo Esposito is ook terug, als de lafhartige Moff Gideon, alsook de Hollywood-veteraan Christopher Lloyd (Back to the Future, The Addams Family) voegt zich bij de cast. Oh, en ook Babu Frik is terug.

De enige die niet zal terugkeren is Gina Carano als Cara Dune en dat is op zich wel bullshit. De actrice en ex-MMA ster werd gecancelled door Disney omdat ze een “verkeerde mening had over Covid” en daarbovenop ook op de Trump-kar sprong en heel wat onzin op Twitter verkocht. Gina is rechts-conservatief maar dat is iets wat je blijkbaar niet openlijk mag toegeven als acteur, tenzij je Clint Eastwood heet. Er was wel een bericht alsof de actrice zou terugkeren in seizoen 4 omdat Jon Favreau haar eigenlijk terug wou, maar deze berichten werden niet bevestigd, ook al is in de wereld van Mickey Mouse alsnog geen ruimte is voor vergiffenis. Wij hebben anders wel Disney vergeven voor haar dubieuze politiek en ik vraag me af of ze even strict zullen zijn bij de beoordeling van Jonathan Majors die werd opgepakt voor wurging van vrouw.

Op 1 maart 2023 is het derde seizoen te zien op Disney+.

*** The Mandalorian season 3 trailer ***


3 Comments

 1. Accu

  De Mandalorian serie heeft hun schepen uit de stal gehaald! Leve de toekomstige Mando Lego set šŸ˜€

  Reply
 2. yves

  klopt dit is kuttt met peren !!!! dat stomme krokodil en die vogel afl sloeg nergens op !!!! je vergeet jack black btw die ook een cameo doet

  Reply
 3. johan

  Jemig wat was de laatste aflevering slecht! Stom losstaand verhaaltje en slecht acteerwerk, vooral van die Duchess. Het leek wel een aflevering van de oude Batman TV-serie waar beroemdheden altijd een cameo hadden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *