The Mandalorian Star Wars serie op Disney+ is echt wel duister

Disney and Lucasfilm hebben een eerste trailer uitgebracht van “The Mandalorian” (2019-), de live-action Star Wars TV serie van regisseur Jon Favreau voor Disney+. Een logische keuze want hij heeft Iron Man (2008) gemaakt zoals we hem vandaag kennen, en dus lijkt dit volledig binnen zijn bereik. Toch regisseert hij geen enkele episode.

Korte inhoud: Na de verhalen van Jango en Boba Fett duikt een andere krijger (Pedro Pascal) op in het Star Wars-universum. De Mandalorian speelt zich af na de val van het rijk en vóór de opkomst van de First Order. We volgen de sporen van een eenzame schutter in de buitenwijken van het Melkwegstelsel ver van het gezag van de Nieuwe Republiek.

Dit is eigenlijk het verhaal van Boba Fett, maar de makers willen dat niet met zoveel woorden zeggen en spreken zelfs in de korte inhoud van een ander personage na Jango en Boba Fett. Maar op het einde van de trailer zie je hoe deze bountyhunter zijn prooien “invriest” en dat is toch een duidelijke verwijzing naar Boba. Dus hij ziet eruit als Boba, heeft wapens als Boba, versteent zijn prooien als Boba, maar het is niet Boba en waarschijnlijk om zo meer vrijheid te geven aan de scenaristen. Zo moeten ze niet aanknopen met de wat er met Boba is gebeurd in de filmserie.

In de cast zien we ondermeer Nick Nolte, Werner Herzog, Gina Carano, Carl Weathers en Giancarlo Esposito. Favreau schreef de serie, terwijl bekende namen als Taika Waititi, Bryce Dallas Howard, Dave Filoni, Rick Famuyiwa en Deborah Chow de serie regisseren.

Ik ben eigenlijk wel verkocht voor de serie ook al ben ik nog niet zeker of ik Disney+ ga aanschaffen enkel en alleen voor The Mandalorian. Het lijkt op een Star Wars film qua looks maar qua toon is het meer duister dan wat we gewend zijn van de Lucasfilms en al zeker de Disney Star Wars films. De beginshots zijn grauw met stormtrooper helmen (al dan niet met hun hoofd) op stokken. Ook naar het einde toe krijgen we net geen shot te zien van een man die door het midden wordt gesneden. Het is een eerste trailer en eigenlijk meer iets van een teaser zonder dat we de Mandalorian horen praten. Op 12 november 2019 is de serie te zien op Disney+

*** The Mandalorian trailer ***

1 Comment

  1. Noam Maritz

    Kunnen ze niet één streamingdienst maken voor alles?! Zo zot al die diensten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *