Binnenkort Matrix 4 met Keanu Reeves en Laurence Fishburne

Het kon niet uitblijven dat met het succes van John Wick met Keanu Reeves en Laurence Fishburne, er opnieuw sprake zou zijn van een nieuwe Matrix 4 film. Dat is tenminste wat Variety bevestigt.

Lana Wachowski is ondertussen bezig met het script van een vierde film, met de bedoeling deze ook te regisseren. Ook Carrie-Anne Moss zou haar respectievelijk rol van Trinity opnieuw spelen, en dit onder de Warner Bros vlag. Er werden ook twee andere scenaristen aangesteld om Lana bij te staan; tweede oude collega’s Aleksandar Hemon (Love Island) en David Mitchell (Cloud Atlas), niet te verwarren met David Robert Mitchell (It Follows, Under the Silver Lake).

Voor zover ik weet is er vooralsnog geen sprake van de Wachowski’s wederhelft Lilly Wachowski, vroeger ooit nog bekend onder de naam ‘The Wachowski Brothers’ onder hun geboortenamen Laurence en Andrew/Andy. Beide regisseurs waren visionairs en wisten ook wel hoe ze een verhaal moesten vertellen. De eerste Matrix blijft nog steeds een referentie in de science-fiction wereld. De twee vervolgfilms daarentegen, daar wil niemand nog over spreken. Evenmin willen ze spreken over de vele andere films die de Wachowski’s hebben gemaakt, die zowel missers waren aan de box-office als neergesabeld door de pers (Speed Racer, Cloud Atlas, Jupiter Ascending). Hoe dan ook, de 3 Matrix films hebben samen 1,6 miljard dollar opgebracht en blijft nog steeds één van de meest succesvolle trilogies ooit.

The Matrix ging over een wereld die bestuurd werd door een complex besturingssysteem met mensen die gewoon virtuele programma’s waren en ondertussen als levende batterijen werden gebruikt om de machine in leven te houden. Spijtig leek de laatste Matrix film echt wel geschreven door een computerprogramma, ontdaan van elke vorm van originaliteit of emotie en volledig berustend op nonsens dialogen en dure cgi. Laten we hopen dat deel 4 misschien opnieuw iets meer intrige is, ook al zal het geen gemakkelijke klus worden.

1 Comment

  1. Alex

    Keanu zou beter eerst het scenario lezen alvorens hij deelneemt aan deze film, want nu met John Wick kan hij geen crap meer veroorloven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *