“Welcome To Derry” is een ‘It’ prequel serie op HBO

Slechts enkele maanden na het verwerven van de rechten, heeft HBO zijn cast bekend gemaakt voor hun originele serie “Welcome to Derry”. Vier vier acteurs komen in aanmerking, waaronder Taylour Paige, Jovan Adepo, James Remar en Chris Chalk. De televisieserie dient als een prequel op Stephen King‘s It. Het meest interessante van deze serie is dat het vermoedelijk geschreven en geregisseerd zal worden door Andy Muschietti, die met de film It (2017) een box-office succes wist te maken.

Er is nog niet veel onthuld over de plot van de aankomende serie, los van dat “Welcome to Derry” zich afspeelt in de wereld van Stephen King’s It-universum en is gebaseerd op King’s It-roman en breidt de visie uit die door filmmaker Andy Muschietti in de speelfilms It en It Chapter Two (2019) werd weergegeven. Fans kunnen verwachten dat de serie de geschiedenis van Derry in Maine verkent, het kleine stadje dat al tientallen jaren geteisterd wordt door de entiteit Pennywise de Clown. Nu kunnen fans eigenlijk de oorsprong van het verhaal kennen. Op dit ogenblik is het dus niet duidelijk welke rol de acteurs zullen spelen, maar ik vermoed misschien de ouders, want je kan toch niet te ver in de tijd terug gaan zonder dat je een beetje de wereld van Pennywise verliest.

Onlangs werd ook onthuld dat Bill Skarsgård de rol van Pennywise niet zal spelen in de HBO-spin-off. Het is dus moeilijk te zeggen hoe de slechterik in de komende serie zal worden afgebeeld. Het bleek tenslotte een buitenaards wezen te zijn dat in 1715 via een asteroïde in Derry aankwam (zoals in het boek in in de sequel wordt verteld). Daarnaast is kloppende hart van de films en de boeken eigenlijk de Losers’ Club, en deze zal er dus niet meer zijn. Het was hun strijd om zich een plaats toe te kennen in hun bestaan dat voor heel wat emotie en drama zorgde, maar tevens ook heel wat sympathie van de lezers en het kijkend publiek. De kinderen zo herkenbaar en de tegenstander zo angstaanjagend.

Hoe dan ook, er is voldoende materie om er een echte saga van te maken, want je kan heel ver terug gaan in de tijd en zelfs zien of er misschien nog andere aliens rondlopen met gelijkaardige moordlustige karaktertrekken. Hopelijk gaan ze het personage nu ook weer niet teveel ontkrachten zoals dat gebeurde in de Rob Zombie Halloween films waarin de vermenselijking van Michael Myers eigenlijk een averechts effect had op de gruwel. We zullen het binnenkort wel zien, maar deze serie is in ieder geval in goede handen.

1 Comment

  1. Andnix

    Ik heb zowel genoten van het boek, als de eerste adaptatie én de tweede adaptatie door Muschietti, dus ik ben zeker benieuwd naar deze serie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *