Disney kondigt ‘opnieuw’ drie Star Wars films aan

Het was in 2020 toen Disney al had aangekondigd dat ze hun 3 nieuwe Star Films zouden uitstellen tot in 2023, 2025 en 2027. Nadien hebben ze heel wat Star Wars film on hold gezet en nu heeft Kathleen Kennedy vrijdag aangekondigd dat de 3 films op schema staan voor productie, te beginnen met de Sharmeen Obaid-Chinoy film – die maar pas zou uitkomen in december 2027! Binnen VIER JAAR dus. De regisseur in kwestie heeft nul ervaring in actie en SF, laat staan grote producties, maar ze zou de eerste vrouw zijn die een film uit de Star Wars franchise mag regisseren, en het is dus eerder een zaak voor het imago meer dan een creatieve overweging. Obaid-Chinoy is tevens een Canadese activiste en journaliste dus verwacht maar een woke pamflet, iets waar alle Star Wars fans blijkbaar naar hunkeren, niet?

De film heeft als titel Star Wars: New Jedi Order (2027) en zou een vervolg zijn op de laatste Star Wars film Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker (2019) met Rey (Daisy Riley) die een nieuwe Jedi Order wil opbouwen. Ik ben in ieder geval blij voor Daisy dat ze eindelijk nog eens een project heeft waarmee ze kan uitpakken, ook al is het weer een Star Wars film. Veel andere details weten we er niet over buiten het feit dat Steven Knight het script aan het schrijven is. Een wisselvallig scenarist die enerzijds Eastern Promises (2007) heeft geschreven, maar ook Locked Down (2021) en Serenity (2019). Is de terugkeer van Rey iets wat de fans willen zien? Neen. Zeker niet na de laatste twee teleurstellende Star Wars films. Dit lijkt gewoon het zoveelste kwakkel-idee van Kathleen Kennedy.

Het volgende grote Star Wars-project dat tijdens Celebration werd aangekondigd, was The Mandalorian in regie van regisseur Dave Filoni. Dit is weer een grote verrassing, want in plaats van de verhalen van Din Djarin en Grogu op Disney+ af te ronden, worden hun verhaallijnen op het grote scherm afgewerkt. Laten we hopen dat het resultaat beter zal zijn dan het derde seizoen van de Mandalorian serie. Het is in ieder geval ook passend dat Dave Filoni eindelijk de kans krijgt om een live-action Star Wars-film te regisseren, nadat hij werd begeleid door George Lucas terwijl deze twee samenwerkten aan Star Wars: The Clone Wars. Jon Favreau sprak zijn diepe dankbaarheid uit aan Filoni voor zijn bijdrage aan alles, waarmee hij aangaf dat de film The Mandalorian in goede handen is. Hoe dan ook, het is een tv-product met een tv-publiek. Correctie: een tv-publiek met een Disney+ abonnement? Mocht ik hen zijn zou ik mijn productiebudget extreem laag houden…als dit er ooit van zal komen, want ik heb mijn twijfels.

De laatste onthulling op de Star Wars Celebration was James Mangold‘s Star Wars: Dawn of the Jedi, die zich 25.000 jaar in het verleden van de melkweg afspeelt. Met zoveel eerder afgeschoten Star Wars-films, is dit nieuws wel een lichtpuntje, maar ik ga nog niet victorie kraaien. Ik heb al eerder gehoord dat alles in pre-productie zit. Ik ga beginnen juichen wanneer ze effectief aan het draaien zijn. Vier jaar is nog heel ver weg.

Wat we binnenkort wel kunnen zien is Dave Filoni’s “Ahsoka” (2023), waarvan we hieronder al een eerste teaser trailer hebben. De “Ahsoka” serie verschijnt op Disney+ vanaf augustus 2023. In de serie zien we Rosario Dawson in de titelrol, maar ook Hayden Christensen in de rol van Anakin, Natasha Liu Bordizzo als Sabine Wren, Eman Esfandi als Ezra Bridger, naast Mary Elizabeth Winstead en Ray Stevenson.

*** “Ahsoka” trailer ***


1 Comment

  1. Christopher

    Die Rey Star Wars film interesseert mij maar matig, ook The Mandalorian mag voor mij op de schop, daarentegen deze die naar de oorsprong gaat van alles van James Mangold lijkt wel iets waar ik naar zou kunnen uitkijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *