Marvel was niet tevreden met het Thunderbolts script

Ik heb soms moeite om te geloven dat dezelfde mensen die Phase 1 tot Phase 3 hebben gerund bij Marvel, ook dezelfde mensen zijn die Phase 4 en Phase 5 van de MCU in goede banen moet leiden. Kevin Feige is in ieder geval nog steeds de kapitein van het schip die de koers bepaalt, maar de vele teleurstellingen (Black Widow, Shang-Chi and Eternals, Quantumania) beginnen toch stilaan door te wegen. Wat Marvel blijkbaar niet inzag was dat hun idee om voortaan met tv-scenaristen te werken (of manipuleerbare jongeren zonder ervaring) in plaats van met ervaren langspeelfilm-scenaristen – om zo meer een episodes karakter te geven aan hun MCU², eigenlijk zijn vruchten niet heeft afgeworpen. En vooralsnog volharden ze in de boosheid. En nu duiken er berichten over Thunderbolts (2024) en zijn moeizame weg naar een goed script.

© Marvel Studios

Het was dan ook niet te verwonderen dat we berichten beginnen krijgen van ontslagen scenaristen. Hot Mic podcast had de ex-Collider John Rocha laten vallen dat een insider bij Marvel had laten vallen dat de studiobonzen niet tevreden waren met het script van Eric Pearson. De scenarist van het wankele Black Widow (2021) werd aangetrokken om het script van Thunderbolts te schrijven en blijkbaar waren ze verbaast dat deze scenarist in grote lijnen eigenlijk een Black Widow 2 film had geschreven en weinig aandacht gaf aan de nieuwe karakters van het Thunderbolts team. Een beetje hetzelfde probleem dat het eerste Suicide Squad (2016) script had. De tv-scenarist Lee Sung Jin werd dan aangetrokken om de script volledig opnieuw te schrijven.

Marvel die Lee Sung Jin rekruteerde om het script te herschrijven, deed ons al vermoeden dat er toch iets niet pluis wat met de vooruitgang van deze productie. En Marvel probeert zijn strikt deadline kalender te handhavenmet alle problemen vandien – en scenario’s die volledig opnieuw herschreven moeten worden kan wel eens stokken in de wielen steken in de plannen van een 2023 filmproductie. Volgens de insider zou het script vooral draaien rond de karakters van Florence Pugh en David Harbor. Thunderbolts moest echter meer zijn dan een spin-off van Black Widow. En Marvel Studios moet zeker vermijden wat er is gebeurd met de eerste Suicide Squad, vooral omdat het vergelijkbare films zijn ( ~ beide films met een team van slechteriken). Voorlopig zal alleen de tijd uitwijzen of Lee in staat is om balans te brengen bij de Thunderbolts-karakters. Toch denk ik dat deze productie nog niet in de startblokken zal zitten, en dat actrices als Florence Pugh ook niet stil gaan zitten en andere films gaan aanvaarden.

2 Comments

  1. Sante

    Hebben jullie ook superhelden-moeheid. The Flash zal de laatste superheldenfilm zijn voor mij, dan hou ik het voor bekeken.

    Reply
  2. BST

    Ik heb er ook al genoeg van sinds End Game. In het begin was het tof om je bekende striphelden op het scherm te zien, maar nu is het toch tijd om een ander potje open te trekken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *