Ticket to Paradise (2022) *** Blu-Ray recensie

Soms heb je van die films wiens enige bedoeling is om het publiek met een goed gevoel achter te laten. Achteraf mag je niet al te kritisch het scenario of de productie onder de loep nemen want dan valt pas echt op hoe flinterdun het allemaal wel niet is. De romantische komedie Ticket to Paradise (2022) is zo’n film. Het verhaal stelt niets voor en af en toe duikelt er wel eens een bordkartonnen personage in een gigantisch plotgat, maar het plezier van de makers en acteurs spat wel van het scherm. En bovendien is de film gedraaid op een prachtige locatie. Ticket to Paradise is Mamma Mia! zonder de liedjes van ABBA. Een prettig en luchtig niemendalletje.

Korte inhoud: Lily Cotton (Kaitlyn Dever) is pas afgestudeerd in de rechten, maar vooraleer ze zich op de arbeidsmarkt begeeft, maakt ze nog een mooie reis met haar beste vriendin Wren Butler (Billie Lourd). Als bestemming hebben de twee het paradijselijke Bali uitgekozen waar de mooie stranden en cocktails voor het grijpen liggen. Tijdens een snorkeluitstap raken Lily en Wren echter vermist op zee. Ze worden uiteindelijk opgevist door de lokale knapperd Gede (Maxime Bouttier) die als zeewierkweker werkt.

Wanneer het tijd wordt om terug naar de Verenigde Staten te gaan, merkt Lily dat ze meer voelt voor Gede dan een simpele vakantieliefde. Lily besluit om haar carrière in haar thuisland op te geven en in Bali te blijven wonen en te trouwen met Gede. Dat zorgt voor paniek bij vader David (George Clooney) en moeder Georgia Cotton (Julia Roberts) die in allerijl naar Bali reizen om hun dochter op andere gedachten te brengen.

David en Georgia willen Lily immers behoeden voor de fout die ze zelf maakten op jeugdige leeftijd, namelijk zich te snel binden. David en Georgia zijn dan ook al lang geen koppel en zelfs geen vrienden meer. De twee kunnen elkaar niet meer luchten, bekvechten constant en raken tot wanhoop van Lily voortdurend verwikkeld in een hevige verbale strijd over wie nu de beste ouder is. Over één ding zijn David en Georgia het echter roerend eens: Lily vergooit haar leven als ze met Gede zal trouwen.

Het mag zelfs geen spoiler zijn dat Ticket to Paradise eindigt op een happy end waarin iedereen nog lang en gelukkig leeft. Eenmaal op Bali verdwijnt de weerstand van de Cottons als sneeuw voor de zon als ze zien hoe gelukkig hun dochter is en langzaam draaien ze bij. Dat er volgens echte romcom-traditie eerst nog enkele hindernissen overwonnen moeten worden, is geen verrassing. Nee, debutant Daniel Pipski en Ol Parker hebben bij het schrijven van het scenario van Ticket to Paradise niet het warm water uitgevonden.

Toch blijft deze film boeien, en hoewel het niet echt superorigineel is, kan je het scenario ook niet betrappen op grote fouten. De naam Ol Parker zei mij niet echt veel maar blijkt dat de Brit ook de scripts voor Mamma Mia! Here We Go Again, The Best Exotic Marigold Hotel – en een van mijn guilty pleasures – Imagine Me and You schreef. De charme en warmte uit deze films, hangt ook rond Ticket to Paradise.


© Universal Pictures

Grootste troeven van Ticket to Paradise zijn uiteraard George Clooney en Julia Roberts, twee van de meest bekende acteurs van de laatste decennia. Het is uiteraard niet de eerste keer dat Clooney en Roberts samen in een film spelen (zie de Ocean’s Eleven-franchise, Confessions of a Dangerous Mind of Money Monster), maar het is wel de eerste keer dat ze een komische rol spelen. En dat gaat de twee vrienden wonderwel af, hun samenspel is enthousiast en grappig en hun goesting spat van het scherm. Ook bij de jongere generatie acteurs zien we een stel actrices dat elkaar goed kent. Kaitlin Dever en Billie Lourd speelden immers allebei in Booksmart, het zalige regiedebuut van Olivia Wilde.

Zwaar nadenken hoef je bij het bekijken van Ticket to Paradise dus niet te doen, en eigenlijk mag je zelfs niet te hard nadenken. Want Bali (eigenlijk werd de film opgenomen in Australië) ziet eruit als een exotisch decor zonder armoede of vervuiling. Alle personages zijn om door een ringetje te halen en praktische moeilijkheden kennen de personages niet. Verstand op nul zetten dus, maar je krijgt er wel een warme en enthousiaste film voor in de plaats.

Ticket to Paradise is sinds beschikbaar op Blu-ray en ondertussen staat de film ook al op Netflix. Op de blu-ray vind je wel nog enkele extra’s zoals een ‘behind the scenes’, een blik op het productieproces van de film en een feature over George Clooney en Julia Roberts.


Review Ticket to Paradise (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Ticket to Paradise trailer ***

1 Comment

  1. Onurb

    Er zaten weinig grappen in de komedie. De scene met de dolfijnen (of haaien? Ik weet het al niet meer) was volledig humorloos. Beer-pong in een film? Hoe durven ze nog met die onnozelheid afkomen? Volgens mij hadden de hoofdacteurs te veel regisseurs rechten binnen deze productie. Echt geen leuke film, zwak scenario en dus een onvoldoende. Voor dat budget mag en moet de lat veel hoger.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *