Cobra Kai acteur schittert in DC’s Blue Beetle trailer

En terwijl iedereen zit te wachten op de release van “de beste comic-book film ooit gemaakt” volgens Tom Cruise, met name The Flash (2023) van de geniale regisseur Andy Muschietti, krijgen we na de Black Adam (2022) en Shazam! Fury of the Gods (2023) flops deze Blue Beetle (2023) voorgeschoteld. En dit ziet er nog wel leuk uit, ook al zijn mijn verwachtingen niet super hoog en heeft het veel weg van een CW-film.

Korte inhoud: De Mexicaans-Amerikaanse tiener Jaime Reyes (Xolo Maridueña) stuit op een vreemde scarabee. Deze bindt zichzelf aan Jaime’s ruggengraat waardoor deze hem superkrachten verschaft. Jaime krijgt zich een buitenaards pantser aangemeten met de nodige wapens en vleugels.

Een paar maanden geleden hadden we hier nog een post geschreven over Sharon Stone die de villain zou spelen in de film, maar zij heeft het project verlaten en Susan Sarandon heeft haar plaats ingenomen voor de rol van Victoria Kord. Naar verluidt had de actrice net iets teveel gevraagd om haar naam te verbinden aan de film, iets wat het productiebudget niet toeliet.

De film lijkt in ieder geval in te zetten op de ‘familie’ (How original …). Het verschil is wel dat in tegenstelling tot vele andere superhelden is dat zij hun identiteit verborgen kunnen houden van hen. Maar hier is de familie aanwezig bij die eerste transformatie, en dat is op zich wel een nieuw gegeven. Zijn familie zal dus (on)rechtstreeks betrokken zijn bij het gebeuren, en dat zal het hart van de film zijn. Blue Beetle heeft in zijn bestaan als comic-book held ook verschillende figuren gekend die het pak hebben aangetrokken en Jaime Reyes is daar één van. Het wordt dus niet uitgesloten dat andere acteurs in de toekomst ook als Blue Beetle zullen verschijnen.

De film werd geregisseerd door Angel Manuel Soto, die weinig tot geen ervaring heeft met dergelijke superhelden films. Hij heeft één langspeelfilm gemaakt met name Twelve (2020). Het script werd dan weer geschreven door Gareth Dunnet-Alcocer, die we kennen van het script van Miss Bala (2019). De film was eerst bestemd voor HBOP Maw maar Warner vond het aantrekkelijk genoeg voor een bioscoop-release. op 16 augustus 2023 komt de film uit.

*** Blue Beetle trailer ***


1 Comment

  1. Venom

    Dit ziet er heel doordeweeks uit. Alsof het een nep-superheldenfilm lijkt die personages in een echte film zouden bekijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *