Eerste trailer van Robert Rodriguez’ Hypnotic met Ben Affleck

De actiethriller Hypnotic (2023) van Robert Rodriguez, met in de hoofdrol Ben Affleck heeft zijn Amerikaanse release op 12 mei 2023 en hier is al een eerste trailer. Bij ons wordt de film uitgebracht door Belga Films. Ja, het gaat om een independent productie, met een redelijk hoog budget van 70 miljoen dollar.

Korte inhoud: ‘Hypnotic’ volgt een detective in een lopend onderzoek naar een reeks onverklaarbare misdaden. Tevens is hij op zoek naar zijn dochter die vermist is. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij dat haar verdwijning verband houdt met een geheim overheidsprogramma.

Rodriguez werkte al vele jaren aan deze productie maar Covid stak stokken in de wielen. De film werd drie keer stopgezet en was betrokken bij een verzekeringsrechtszaak. De belangrijkste financier en Amerikaanse distributeur Solstice implodeerde tijdens de productie en de film bracht twee jaar door in postproductie zonder een binnenlandse koper. De film stond voor “buitenaardse” uitdagingen en de regisseur heeft hemel en aarde moeten verzetten om het uiteindelijk in de zalen te brengen, en dat terwijl financiers zich zorgen maakten over de voortdurende wijzigen in het script.

In de zien we Affleck als een detective die merkt dat hij in een konijnenhol terechtkomt terwijl hij een reeks bizarre misdaden onderzoekt die op mysterieuze wijze verband houden met zijn vermiste dochter. Geholpen door een paranormaal begaafde, wordt hij achtervolgd door een dodelijk spook dat volgens hem de sleutel heeft tot het vinden van zijn dochter. Maar er wachten nog meer valkuilen, zoals het feit dat er een andre film is met precies dezelfde titel op Netflix. De andere Hypnotic ()2021 is wel iets van een tv-film, maar het helpt in ieder geval niet het promoteam.

Het script werd geschreven door Rodriguez en Max Borenstein (Godzilla, Godilla vs Kong) en in de cast zien we ondermeer William Fichtner, Alice Braga, Hala Finley en Jeff Fahey. De eerste reacties waren toch ietwat wisselvallig maar laten we afwachten tot de film bij ons uitkomt. Hieronder is alvast de trailer.

*** Hypnotic trailer ***


1 Comment

  1. Bjorn

    Ik kan niet echt zeggen dat de trailer mij aanspreekt, maar we zullen zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *