Chris Hemsworth aanvaard geen nieuwe filmprojecten na Alzheimer ontdekking

De Thor-acteur Chris Hemsworth heeft beslist om meer tijd door te brengen me het gezin nadat hij in Page Six wist te vertellen dat hij een sterk verhoogde kans op de ziekte van Alzheimer heeft. Hemsworth heeft 2 films afgewerkt, met name Extraction 2 (2023) voor Netflix en de Mad Max spin-off Furiosa (2024), maar het valt nog te bezien of hij effectief zal terugkeren voor Avengers: Secret Wars. Er was ook nog sprake van een Hulk Hogan biopic die hij zou spelen, maar voor de rest zouden er geen nieuwe projecten meer bijkomen.


Extraction © Netflix

Op dit moment is er spijtig genoeg geen genezing voor de ziekte van Alzheimer. Alzheimer is een progressieve en degeneratieve hersenaandoening die zich langzaam ontwikkelt en de hersenfunctie geleidelijk aan aantast. Hoewel er momenteel geen genezing is, zijn er wel behandelingen beschikbaar die de symptomen van de ziekte kunnen verlichten en de kwaliteit van leven van de patiënt kunnen verbeteren. Deze behandelingen omvatten medicatie en therapieën die gericht zijn op het verbeteren van de cognitieve functies en het verminderen van de gedragsproblemen die gepaard gaan met de ziekte. Onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en mogelijke behandelingen gaat echter nog steeds door, dus er is hoop dat er in de toekomst een genezing kan worden gevonden.

De ziekte van Alzheimer kan mensen van alle leeftijden treffen, maar het is vooral bekend als een ziekte die voorkomt bij oudere volwassenen. De meeste mensen worden gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer na de leeftijd van 65 jaar, maar het kan ook voorkomen bij mensen tussen de 40 en 50 jaar oud, en soms zelfs eerder. Dit staat bekend als ‘vroege begin Alzheimer’. Over het algemeen neemt het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer toe met de leeftijd. Volgens de Alzheimer’s Association treft de ziekte van Alzheimer ongeveer één op de tien mensen boven de 65 jaar en ongeveer een derde van de mensen boven de 85 jaar. Bekende personen die de ziekte van Alzheimer hebben gehad, zijn onder meer de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de actrice Rita Hayworth. Maar ook Charles Bronson, Charton Heston en Gene Wilder hadden ermee te kampen. Hun gevecht tegen deze ziekte heeft bijgedragen aan de toename van onderzoek naar de ziekte en de zoektocht naar een mogelijke genezing of behandeling. Laten we hopen dat ze er iets op vinden en dat we deze vreselijke aandoening uit de wereld kunnen helpen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *