Bondfilm No Time to Die meest succesvolle film van 2021

Ja, er is nog een maand te gaan maar Spider-Man: No Way Home (2021) zal hier niets aan veranderen. De laatste Bondfilm No Time to Die (2021) heeft zonet de box-office cijfers van F9 (2021) in snelheid voorbij gestoken en staat nu als nummer #1 te pronken met een recette van 735 miljoen dollar.

En nog gaat het gerucht dat de film eigenlijk nog maar nauwelijks uit de kosten komt, na een productiebudget van 250 miljoen dollar, een peperdure marketing campagne en de verschillende releasedatums omdat Covid overal roet in het eten strooide van de distributeurs. Maar dat de film nog steeds verlies zou hebben denk ik dat zoiets wel onwaarschijnlijk is. Ik denk dat ze 600 miljoen moesten ophalen en dat zal bij deze wel gelukt zijn. In vergelijking moeten films als Eternals (2021) – met 200 miljoen dollar productiebudget – het stellen met de helft minder van box-office recette.

Was er geen virus dat had deze film gemakkelijk het dubbele kunnen scoren. MGM zei in een verklaring dat No Time to Die winst maakt dankzij de sterke box office-groei en de ‘buitengewone home viewing’-run. De studio besloot 31 dagen na de bioscoopopening van de film No Time to Die naar PVOD-platforms te verplaatsen. Het zal niemand verbazen dat ook op PVOD records werden verbroken. En laten we ook niet vergeten dat de veel betere Casino Royale (2006) ook maar 620 miljoen dollar kon ophalen en dat was buiten Covid gerekend.

Laten we hopen dat iedereen snel zijn Covid-boostertje krijgt en ophoudt met zagen. Het gaat hem altijd maar over de ziekenhuisbedden maar misschien moet men maar een systeem vinden waarin mensen vanaf een bepaalde leeftijd zonder vaccinatie niet meer zomaar maandenlang bedden kunnen innemen in ziekenhuizen en dat de reguliere hospitalisaties zijn normale trend kan volgen. Anti-vaxxers zullen daar niet tegen zijn want zij vinden toch dat het vaccin tot niets dient. Hoe je het ook draait of keert, de strijd tegen Covid is verloren en dus moeten we nu maar de volgende fase inzetten en dat is ermee leren leven en iedereen alvast een basis-bescherming geven. Dit in de hoop dat het leven opnieuw een normale trend kan volgen en ondermeer de filmindustrie opnieuw vleugels kan krijgen.

1 Comment

  1. Blackmoon

    Dat was te verwachten, anderzijds is er heel veel buzz rond de nieuwe Spider-Man.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *