Spider-Man: No Way Home zet in op de multiverse

Er was het voorbije weekend heel wat te doen om de trailer van de nieuwe Spider-Man: No Way Home (2021) film, omdat deze vroegtijdig gelekt zou zijn op social media en Sony een beetje in alle staten was. Maar misschien is dat geen slechte zaak want zo creëer je ook meteen veel gratis reclame. Het is na The Suicide Squad (2021) zowat de enige comic-adaptatie dit jaar – naast misschien Black Widow (2021) – dat van belang is.

Korte inhoud: Nu de ware identiteit van Spider-Man is prijsgegeven, kan Peter (Tom Holland) zijn normale leven niet langer meer scheiden met dat van zijn rol als superheld. Hij schakelt vervolgens de hulp van Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) in om dit alles ongedaan te maken. Dit brengt echter enorme risico’s met zich mee, waarbij hij gedwongen wordt te ontdekken wat werkelijk nodig is om Spider-Man te zijn.

Er is de voorbije jaren al veel te doen geweest rond de multiverse, waarin Marvel de deur open zet om verschillende tijdlijnen bij elkaar te exploiteren en zelfs bij elkaar te brengen, en hier krijgen we al een voorsmaakje ervan op het einde van de trailer met de introductie van Otto Octavius, ook wel Doc Oc, vertolkt door niemand minder dan Alfred Molina én de terugkeer van J. Jonah Jameson vertolkt door J.K. Simmons en Electro gespeeld door Jammie Foxx. De vraag is nu of we misschien ook de andere twee Spider-Man acteurs (Andrew Garfield en Tobey Maguire) tezien zullen krijgen.

No Way Home vloeit rechtstreeks voort uit de mid-credits-scène van de laatste film, Spider-Man: Far From Home (2019). Peter Parker heeft te maken met de gevolgen van zijn onthulling als Spider-Man en, tja, daar is gewoon heel veel mee aan de hand. Zo erg dat Dr. Strange wordt ingeroepen, ook al zullen ze toch wel een betere verklaring moeten vinden dan het “ondeugende knipoogje” van Strange om de doos van Pandora open te zetten. Ik ben in ieder geval benieuwd. De film in regie van Jon Watts komt bij ons uit op 15 december 2021.

*** Spider-Man: No Way Home trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Tegenwoordig willen ze allemaal Inception nadoen

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *