Eerste trailer Ray Donovan: The Movie

Showtime, bekend van ondermeer de Dexter serie, heeft de eerste trailer en poster voor Ray Donovan: The Movie (2022) uitgebracht. Tegenwoordig hebben we wel vaker een filmversie van een populaire tv-serie, soms als prequel zoals bij The Many Saints of Newark (2021) of nog 10 jaar na de serie zoals in Deadwood: The Movie (2019). Wat mij betreft een goede zaak want er waren nogal wat losse eindjes aan het einde van het zevende seizoensfinale.

Korte inhoud: Een confrontatie die tientallen jaren in de maak is, brengt de erfenis van de familie Donovan rond. Nu de gebeurtenissen die Ray hebben gemaakt tot wie hij nu is eindelijk aan het licht komen, worden de Donovans teruggetrokken naar Boston om het verleden onder ogen te zien. Elk van hen worstelt om hun gewelddadige opvoeding te boven te komen, maar het lot sterft moeilijk, en alleen hun felle liefde voor elkaar houdt hen in de strijd. Of ze nu samen staan of swingend naar beneden gaan, één ding is zeker: Ray houdt niet van onopgeloste zaken.

De terugkeer als een film was ongetwijfeld een beslissing die het creatieve team zal hebben overrompeld, waaronder David Hollander, die terug is voor de film als co-schrijver en regisseur, samen met Schreiber die ook heeft meegeschreven aan het script. Seizoen 7 eindigde met Donovan die op een catharsis moment was aangekomen, klaar om de persoon af te werpen die hij vroeger was, met name een fixer en allround stoere kerel, die al wat mensen heeft uitgeschakeld. Hij krijgt de hulp van Dr. Amiot (Alan Alda), maar Donovan zal opnieuw een balans moeten vinden in het verhelpen van de problemen van een ander, zoals de burgemeester van New York, Ed Feratti (Zach Grenier) en zijn eigen demonen de baas te zijn. Toen Feratti’s corrupte leven een stukje Mickey’s verleden (Jon Voight) naar New York bracht, werd Ray gedwongen om de antwoorden op het verleden van zijn familie te vinden. Hoewel het einde abrupt was, vond de serie een einde toen Ray eindelijk in staat was de moord op zijn zus te wreken – het opruiende incident waarmee de pilot-aflevering begon.

In de film zien veel originele castleden hun rollen hernemen, waaronder Eddie Marsan als Ray’s broer Terry, Dash Mihok als Ray’s broer Bunchy, Pooch Hall als Donovans halfbroer Daryll, Kerris Dorsey als Ray’s dochter Bridget en Katherine Moennig als Lena, samen met Kerry Condon als Molly Sullivan en Voight als Mickey Donovan. Tijdens de serie van 82 afleveringen van 2013 tot 2020, verdiende de serie meerdere nominaties voor Emmy, Writers Guild en Critics’ Choice, maar won uiteindelijk zo goed als niks.

Ik hou echt van deze show en de daling in kwaliteit met de verschillende seizoenen kwam niet in de buurt van andere shows zoals Dexter of Game of Thrones. Maar mijn verwachtingen zijn niet torenhoog, we zullen we zien. Op 14 januari 2022 is Ray Donovan: The Movie te zien in de bioscoop.

*** Ray Donovan: The Movie trailer ***


1 Comment

  1. Stef

    Die filmversies van tv-series kunnen goed zijn, denk maar aan die film die een spin-of was van Brealing Bad, El Camino, met het personage van Jesse.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *