Sopranos prequel The Many Saints of Newark met Michael Gandolfini

Michael Gandolfini zal de jongere versie spelen van de rol die zijn overleden vader, James Gandolfini, uit de populaire HBO-serie “The Sopranos”. Door velen gezien als één van de grootste tv-shows aller tijden, verankerd door één van de meest memorabele personages aller tijden in Tony, is The Sopranos een cult-serie geworden. Nu maakt Warner Bros zich op om The Many Saints of Newark (2021) uit te brengen, dat Tony Soprano zal volgen tijdens zijn jeugd terwijl hij verstrengeld raakt in de misdaadfamilie DiMeo.

Korte inhoud: We bevinden ons in de jaren 60 in Newark, een plaats in New Jersey. Op 1967 braken er rellen uit tussen de Italiaanse maffioso en Afro-Amerikaanse gangsters in de straten van Newark waarbij honderden mensen gewond raakten. Tijdens deze rellen volgen we Tony Soprano (Michael Gandolfini) in zijn jeugdjaren, voordat hij zou uitgroeien tot het hoofd van de DiMeo familie.

De film werd geregisseerd door Alan Taylor, die aan het hoofd stond van negen afleveringen van The Sopranos. The Many Saints of Newark is ook geschreven door David Chase, de maker van de HBO-show. Naast Gandolfini zien we Vera Farmiga als Livia Soprano, Tony’s moeder, en Alessandro Nivola als Dickie Moltisanti, Christopher Moltisanti’s vader. Ray Liotta, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Corey Stoll en Billy Magnussen spelen ook de hoofdrol. Hoewel de film Tony Soprano en zijn ontluikende misdaadcarrière zal vestigen, zal het ook een aantal langverwachte antwoorden geven op vragen die door de originele serie werden gesteld, waaronder wat er met Dickie is gebeurd en hoe Tony de persoon werd die hij is.

Het grappige is dat de makers Michael erop wezen dat hij iets teveel zijn vader wou nadoen in plaats van een jongen te spelen van zijn leeftijd en ik begrijp dat zoiets wel verwarrend kan zijn. Tony Soprano is een van de meest iconische personages op televisie en is een intimiderende kracht. Koppel dat aan het feit dat Gandolfini het personage speelt dat zijn vader zo beroemd heeft gemaakt, moet de druk onvoorstelbaar zijn om de fans niet teleur te stellen. Maar hij moet niet alleen fans behagen, maar de jonge acteur voelt waarschijnlijk het gewicht van het dragen van de erfenis van zijn vader in de komende film. Gelukkig, als de eerste trailers van The Many Saints of Newark een indicatie zijn, doet hij het wonderbaarlijke prestatie, waarbij hij Tony’s uiterlijk stoere persoonlijkheid nabootst, terwijl hij nog steeds de innerlijke emotionele beroering overbrengt die zijn latere jaren kenmerkte.

Vanaf 22 september zou de film al in een aantal bioscopen verschijnen ook al hebben we hier nog geen Belgische releasedatum gekregen.

*** The Many Saints of Newark trailer ***

2 Comments

 1. ¨Paul

  In de serie herinner ik mij dat ze al terug in de tijd gingen dus misschien hebben ze hier toch een nieuwe verhaallijn uitgeschreven die niet is zoals de aflevering Down Neck.
  Ik hoop het in ieder geval dat ze een eigen koers zullen varen anders zal het rommelig en vervelend zijn.

  Reply
 2. Alex

  Ik heb ergens gelezen dat David Chase oorspronkelijk alleen een film wilde maken over de rassenrellen in New Jersey, maar de enige manier waarop hij het kon financieren was door het over The Sopranos te maken, dus ik ben bang dat het een periodedrama over racisme wordt met een gangster-subplot en een pak Sopranos-referenties die op vrij onhandig manier aan dit verhaal zijn geplakt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *