Een Sopranos film is nog niet voor meteen

Mocht het aan HBO liggen dan was waren al plannen voor een Sopranos film, in navolging op die andere tv-series die een doorbraak kenden (Sex and the City, Mission Impossible, Miami Vice). En dit zou echt wel leuk zijn want de personages zijn stuk voor stuk aantrekkelijke personages, en dan in het bijzonder hoofdacteur James Gandolfini. Ik zou wel een standalone verhaal schrijven zonder proberen een vervolg te breien aan het 6de seizoen. Het is Cinematical die de spits afbijt:

The Sopranos

© HBO

Sorry we missed this earlier, but during that same press tour mentioned in the Sex and the City sequel post, Michael Lombardo (president of HBO’s programming group) also said that HBO would be interested in a Sopranos film if David Chase is willing.

It’s no surprise HBO is looking to head back to the land of organized crime, and of course they’d be behind a feature film based on The Sopranos — especially after seeing the damage done by Sex and the City (2008) at the box office. But David Chase seems to have put this show behind him, and I personally think a feature film would be too much of a stretch.

Veel stemmen gaan uiteraard op om de tv-serie te laten bij haar zes seizoenen. Ik kan dit begrijpen, maar in tegenstelling tot Six Feet Under had The Sopranos geen sluitend einde. Meer nog, de serie eindigde traditie getrouw met een ‘open einde’, en de meningen lopen uiteen of dit wel een goede aanpak was. Ik vond het einde best wel passend voor de serie, maar ik zou niets tegen een filmversie van The Sopranos hebben. Tenminste als het een film met ballen wordt en niet een filmversie met irritante droomsequenties en eindeloze psychiatrische analyses, zoals de laatste 2 seizoenen. Wie van jullie zou een filmversie wel zien zitten?

***Related Post***
09/02/2006: Top 15 Beste TV-series

3 Comments

 1. kons

  Is hij nu dood of niet op het einde van het 6de seizoen. Het had er alle schijn van dat er een hit zou gebeuren en dan fade out en credits…
  Mocht er een filmversie komen dat zou ik er niets op tegen hebben mochten ze verder gaan na deze intrigerende dag. Wel spijtig want veel personages zijn dan al dood.

  Reply
 2. Kenneth

  The Sopranos is zonder twijfel de strafste tv reeks ooit. Het lijkt mij echter onmogelijk om dezelfde diepgang te steken in één bioscoopfilm dan in een volledig seizoen van deze sublieme maffia kroniek. Een Sopranos-film die volgt op de serie kan volgens mij dan ook enkel tegenvallen, zeker als je bekijkt hoeveel interessante personages het bijltje legden in het laatste seizoen. Tenzij ze origineel uit de hoek komen en -ik zeg maar wat- Tony Gandolfini Begins, directed by Martin Scorcese, maken, kijk ik veel liever nog een keer naar de DVDs back to back. Dat blijft genieten, zelfs je veel dialogen mee kan lippen. Hopelijk verschijnt er binnenkort eindelijk een waardige blu-ray boxset van The Sopranos met de vrachtlading aan extra’s die dit tv monument verdient.

  Reply
 3. Thomas De Winter

  Deze serie blijft nog altijd een van mijn favorieten. Heb deze ook besproken op mijn Blog.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.