Nieuwe The Batman trailer is heftig

Er is een nieuwe trailer uit van The Batman (2022) van Matt Reeves, en deze keer zet het volledig in op de actie – plus de woede die tevoorschijn komt van Robert Pattinson’s jonge, rauwe incarnatie van de legendarische DC Comics-held.

Korte inhoud: Het jaar van verkiezingen in Gotham City. Potentiële kandidaten voor het burgemeesterschap worden één voor één omgebracht door een mysterieus figuur dat bij elk van hen een raadsel achterlaat, geadresseerd aan de Batman (Robert Pattinson). Het wordt vervolgens Batmans missie om te achterhalen wie deze schurk is.

De trailer werd gisteren uitgebracht als onderdeel van het DC Fandome-evenement van Warner Bros. en DC Entertainment. We krijgen iets meer te zien van Bruce’s villains en hun in clown-make-up geklede goons, alsook een vurige achtervolging met Oswald Cobblepot aka de Penguin (Colin Farrell), ook wat beelden van The Riddler perfect gecast door Paul Dano, de misdaadbaas Carmine Falcone gespeeld door John Turturro, een ontmoeting met de nieuwe Catwoman (Zoë Kravitz), Alfred Pennyworth gespeeld door Andy Serkis, James Gordon gespeeld door Jeffrey Wright en nieuwe plotpunten zoals de begrafenisauto-botsing. Maar er is ook veel meer aandacht voor de actie en het ziet er naar uit dat het geen droopy, depressieve film zal worden maar een heftige clash.

In tegenstelling tot Venom (2021) ziet deze film er R-rated uit, maar de Motion Picture Association of America (MPAA) heeft de finale versie blijkbaar nog niet gezien. Robert Pattinson en regisseur Matt Reeves wilden een R-rating en Warner had liever een PG-13, dus ik ben benieuwd wie uiteindelijk deze boksmatch heeft gewonnen en hoeveel beeldmateriaal er zal worden geknipt.

Dit is waarschijnlijk ook de laatste trailer die ik nog bekijk van de film, want ook al is het kort wordt er toch wel veel verklapt. Maar ik ben heel enthousiast over wat ik te zien kreeg en het was geen eenvoudige film om te maken nadat Nolan de lat wel heel hoog had gelegd en Joker (2019) zelfs Oscar-allures had. Pattinson ziet er in ieder geval goed uit en zeker niet te jong voor de rol. Meer nog, Pattinson is ouder dan Christian Bale was in de eerste Nolan Batman-films. In maart 2022 zouden we de film eindelijk te zien krijgen … geen idee waarom ze deze prent niet uitbrengen tijdens de kerstperiodes. Deze prent moet geen concurrentie ondervinden van Spider-Man: No Way Home (2021) of de Eternals (2021), zelfs niet van de nieuwe The Matrix: Resurrections (2021).

*** The Batman trailer ***

3 Comments

 1. Derrick

  Als ik niet wist dat de Penguin Colin Farrell was, had ik het nooit geraden. Hij zag en klonk totaal onherkenbaar 😮

  Reply
 2. Stef

  Ziet er wel goed uit, enkel spijtig dat iemand heeft vergeten om het licht aan te steken.

  Reply
 3. johan

  De teaser vond ik erg zwak vanwege de emo Batman en twijfels over de wagen. Maar deze trailer is echt top. Beetje matig dat ie weer met het verplichte oud-liedje-in-een-nieuw-jasje start, maar de beelden en actie overtuigen me echt wel. Ook de scene met de wagen is bruut.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *