Robert Pattinson ziet af op set van The Batman

Sinds de Christopher Nolan’s Batman films is de lat van deze franchise zo hoog komen te liggen dat de zenuwen hoog gespannen zijn. En zeker nu ook Joker (2019) een kritisch succes is geworden heeft de druk alleen maar verhoogd voor regisseur Matt Reeves (Let Me In, Cloverfield, Planet of the Apes 2 & 3) die met deze prent geen steken wil laten vallen.© Warner Bros

Maar als we The Sun mogen geloven zou acteur Robert Pattinson eronderdoor zitten. Zeker wanneer hij ingepakt in zijn rubberen pak tot 50 keer dezelfde take moet herhalen. Ofwel ziet de regisseur zichzelf als een perfectionist zoals een David Fincher ofwel is er toch heel wat onzekerheid bij het maken van zijn eerste comic-adaptatie. “Het filmen is een afmattend proces geweest, vooral voor Robert, aangezien Matt zo’n perfectionist is. Hij staat erop om scènes in één keer te doen en verzandt daarbij in de kleine details. Soms is het alsof hij niet weet wanneer hij moet stoppen,” zo meldt de bron, die claimt dat Pattinson niet zelden vijftig takes of meer moet draaien in zijn zware Batman-pak.

Matt zou zijn inspiratie hebben gezocht voor deze film in de comic Batman: The Long Halloween. De comic speelt zich af tijdens Batman’s vroege dagen van misdaadbestrijding en vertelt het verhaal van een mysterieuze moordenaar genaamd Holiday, die elke maand mensen vermoordt tijdens vakanties. In samenwerking met officier van justitie Harvey Dent en kapitein James Gordon racet Batman tegen de kalender terwijl hij probeert te ontdekken wie Holiday is voordat hij elke maand zijn volgende slachtoffer claimt, en dit terwijl hij probeert de misdaadoorlog tussen twee van de machtigste families van Gotham City te stoppen. en Falcone. Deze comic fungeerde ook als een herintroductie in het DC Universum voor één van Batmans meest ongrijpbare vijanden, Calendar Man, die de ware identiteit van de vakantiemoordenaar kent, maar weigert dit met Batman te delen. Hij spreekt in raadsels en geeft Batman hints vanuit zijn Arkham Asylum cel. Het verhaal sluit ook aan bij de gebeurtenissen die Harvey Dent in Batmans vijand Two-Face veranderen. Vijanden zoals Scarecrow, de Joker, Mad Hatter, Poison Ivy en de Riddler, onder anderen, verschijnen ook.

The Batman zou pas uitkomen in 2022 en gezien de vertragingen vanwege de pandemie zal de film niet vroeger klaar zijn.

1 Comment

  1. Hendrik

    Persoonlijk vind ik het wel spijtig dat er nu verschillende Batman projecten lopen, enerzijds met Justice League, anderzijds na Joker van Todd Phillips en deze film van Matt Reeves. Na het zien van de beelden heb ik echt een déjà vu gevoel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *