Nieuwe Hawkeye serie met een kerstmis sfeertje

Mocht je niet beter weten zou je bij het zien van het begin van de eerste “Hawkeye” trailer, je hier te maken had met een kerstfilm, maar het is wel degelijk een mini-serie rond de figuur van Clint Barton aka Hawkeye en naar het einde krijgen we ook een spervuur van explosieve pijlen te zien. Uiteraard komt de trailer een beetje ongelegen met de terreurdaad in Noorwegen waarbij een gek 5 dodelijke slachtoffers heeft gemaakt met pijl en boog nadat hij zichzelf zag als een geradicaliseerde moslim. Dus ik vermoed dat Disney misschien hun promotiecampagne in Europa wat zullen inhouden.

Korte inhoud: Voormalig Avenger Clint Barton heeft een schijnbaar eenvoudige missie: terug naar zijn familie voor Kerstmis. Mogelijk? Misschien met de hulp van Kate Bishop, een 22-jarige boogschutter die ervan droomt een superheld te worden. De twee worden gedwongen om samen te werken wanneer een aanwezigheid uit Bartons verleden veel meer dan de feeststemming dreigt te ontsporen.

In de deze gloednieuwe Marvel Hawkeye-team-up-serie zien we Jeremy Renner als doorgewinterde Avenger Clint Barton die de krachten zal bundelen met nieuwkomer en would-be Young Avenger Kate Bishop gespeeld door Hailee Steinfeld. De show speelt zich af tijdens een vakantieperiode in New York City waarvan Clint natuurlijk belooft dat het de beste kerst ooit zal zijn nadat de wereld op de rand stond van de apocalypse in Endgame en Hawkeye een huurdoder was in Japan. Maar kijk, geen post-traumatische stress maar gewoon business-as-usual, tot hij in elkaar wordt geslaan door een bende schurken en hij opnieuw ten strijde moet trekken. Op de credits zien we ook de naam van Florence Pugh staan en dat zou er wel op kunnen wijzen dat zij de villain zal zijn in de serie (althans in het begin) gezien zij te horen kreeg dat Hawkeye verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar zus Natasha Romanoff.

Hoe je het ook draait of keert, Hawkeye is eigenlijk zowat één van de zwakste Avengers; niet alleen op basis van pure kracht (cf. Hulp, Thor, Captain America, Spider-Man, Captain Marvel, Scarlet Witch, Dr. Strange, …) maar ook op vlak van technologie (cf. Iron Man, War Machine, Ant-Man, …). Toch had hij toch wel één van de belangrijke rollen in Endgame. Hij begint zelfs de film met zijn familie. Hij mag dan nog niet zo’s charismatische figuur zijn als Black Widow, maar ze zijn eigenlijk wel een beetje uit hetzelfde hout gesneden. Het zijn twee assassins met bijzondere vecht en schiet skills. En persoonlijk ben ik wel een fan van Jeremy Renner en vond het altijd spijtig dat er geen tweede Bourne film met hem is gekomen. De eerste 50 minuten van The Bourne Legacy (2012) waren eigenlijk heel goed tot de scenaristen de tweede helft van de film verneukten met Terminator assassins die eigenlijk ook door het programma hadden moeten verdwijnen.

Ik had misschien ook liever een Hawkeye film willen zien dan een serie, want bij Marvel-series is het begin altijd boeiender dan de rest van de afleveringen (cf. WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, …), en ik hou ook niet van de poster (lijkt echt wel een kerstfilm) maar we zullen zien. Op 24 november zou de eerste aflevering tezien moeten zijn op Disney+. Disney is in ieder geval flink bezig om het Marvel merk uit te zuigen tot de laatste drup, zeker als je weet dat er ook een I Am Groot serie in de maak is.

*** “Hawkeye” trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *