Ontdek de trailer van The Matrix: Resurrections

Misschien niet meteen de meest gelukkige titel maar de 4de Matrix film zal The Matrix: Resurrections heten (Reloaded. Revolutions. Resurrections … wat wordt de volgende? Retribution? Retribution? Rebooted? Remastered? Retired?), dat heeft Warner Bros bekend gemaakt. De film is in regie van Lana Wachowski. Zij heeft ondertussen niet stil gezeten na haar mega-succes met de matrix films en heeft een paar jaar geleden heel wat episodes geregisseerd voor de uitstekende serie Sense8 (2015-2018), samen met haar zus Lilly Wachowski. Maar de nieuwe film wordt wel geen ‘Wachowski Sisters’ film.

Er is al een eerste trailer die een aantal journalisten op Cinemacon hebben kunnen zien, maar deze zal pas op 9 september online zijn. Maar de eerste reacties zijn veelbelovend. In de trailer zien we Neo (Keanu Reves) die nu Thomas heet en schijnbaar niet weet wie hij is. Neil Patrick Harris speelt zijn therapeut en een korte scène van Neo zoals Thomas wordt getoond in een therapiesessie. Neo zegt: “Ik heb dromen gehad die niet op dromen lijken. Ben ik gek?” voordat hij flashbacks heeft naar gebeurtenissen uit de originele trilogie. Trinity vraagt ​​Thomas: “Hebben we elkaar ontmoet?”

De trailer schakelt vervolgens over naar de montagemodus, waarbij Neo het dagelijkse leven observeert in de Matrix-versie van San Francisco. Eindelijk verschijnt Yahya Abdul-Mateen II en hij ziet eruit als een jonge Morpheus en zegt: “Tijd om te vliegen”, voordat hij Neo een rode pil en een blauwe pil aanbiedt. Dan neemt een andere jonge vrouw met blauw haar Neo door een spiegel en laat hem de Matrix zien. In een andere scène ziet de jonge Morpheus en Neo vechten voordat Neo de dojo-kamer breekt met zijn krachten. De trailer laat ook zien dat de machine-pods terug zijn, evenals agenten, en de kenmerkende actie van de franchise – met een Keanu die zichtbaar beter vecht na al zijn John Wick ervaring. Op een gegeven moment is er ook Trinity die vecht met politieagenten en agenten voordat de clip eindigt met Neo die zijn kenmerkende beweging trekt en kogels stopt met zijn geest, en een raket naar een helikopter richt.”

Het script heeft Lana samen geschreven met David Mitchell & Aleksander Hemon. Wat ik alvast goed vond aan de eerste beelden is dat Neo blijkbaar een reboot krijgt – want laten we eerlijk zijn, hij was oppermachtig in de laatste 2 films en hoe maak je de film dan nog voldoende spannend. Maar ik hoop dat ze de regels wat omver gooien, zonder de magie van de vorige films te verliezen. De highway-scène in Reloaded is wat mij betreft nog steeds de beste highway-actie-scene ooit (sorry voor Tenet). Als je niet opgewonden raakt als Morpheus een SUV plat duwt en dan die twee Merovingian-ghost uitschakelt, dan weet ik niet wat er met jou.

Naast de bovenvermelde namen zien we nog Priyanka Chopra Jonas, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Christina Ricci, Telma Hopkins, Eréndira Ibarra, Toby Onwumere, Max Riemelt, Brian J. Smith, Daniel Bernhardt als Agent Johnson, Lambert Wilson als The Merovingian en Jada Pinkett Smith as Niobe. Veel terugkerende gezichten dus. Iedereen zal 20 jaar ouder lijken behalve Keanu die blijkbaar aan dezelfde medicijnen zit als Tom Cruise. Het enige bizarre is dat Warner met zijn release (22 december 2021) in het vaarwater zal zitten van Disney met hun nieuwe Spider-Man: No Way Home (17 december 2021).

Update 09/09/2021: en Hier hebben we dan ook onze trailer en het ziet er beter uit dan verwacht. Er zit veel nostalgie in de trailer maar ook voldoende nieuwe wendingen om onze nieuwsgierigheid aan te scherpen. De film komt gelijktijdig uit op HBO Max en in de bioscopen op 22 december 2021.

*** The Matrix: Resurrections trailer ***

1 Comment

  1. Karel Max

    Wait … the brother are sisters now?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *