Ridley Scott zal dan toch Gladiator 2 maken

Tegen beter weten in zal Ridley Scott dan toch beginnen werken aan zijn Gladiator (2000) sequel. Spoiler alert! Maximus stierf op het einde en het verhaal was eigenlijk afgerond. De gemene keizer Commodus stierf in de arena en de senaat zou de touwtjes terug in handen nemen voor een meer democratische bestel. Maar kijk, de 4 keer genomineerde Best Director (en tot op heden nog niets kunnen verzilveren van het Oscar-goud) wil Gladiator 2 (2022) maken die zich 30 jaar na de gebeurtenissen in Gladiator afspeelt en dus spijtig genoeg niet de film waarin Maximus afdaalt in de onderwereld en Hades verslaat om het dan uiteindelijk ook aan de stok te krijgen met Jezus.


© Universal Pictures

Het was Deadline die met het nieuw kwam aandraven, maar de sequel is al iets waar jaren geleden al over is gepalaverd en zelfs recent was er nog veel om te doen. Als we Russell Crowe mogen geloven werd er al gepraat over een sequel in 2000. Het zou Top Gun: Maverick scenarist Peter Craig zijn die de film zou schrijven.

Als we de eerste geruchten mogen geloven zou de plot draaien rond Lucius, de zoon Lucilla uit de originele film, gespeeld door Connie Nielsens. Lucius is de neef van Joaquin Phoenix’s Commodus, de Romeinse keizer van de usurpator die werd vermoord door Russell Crowe’s Maximus. Het personage van Crowe stierf aan het einde van de eerste film, maar in het vervolg wordt Lucius sterk beïnvloed door Maximus. Verdere details over Gladiator 2 zijn sinds die updates geheim gebleven, maar nu vertelde Ridley Scott aan Empire Magazine voorafgaand aan de release van The Last Duel (2021) dat de volgende “Gladiator”-film op zijn naam staat, vlak na de Napoleon-film met Joaquin Phoenix als de Franse keizer, die hij aan het maken is.

Er bestaat een leuke Gladiator 2 script geschreven door Nick Cave, maar dat wordt het dus niet. Ik heb hoe dan ook vertrouwen in Ridley. Ik had ook gemengde gevoelens bij het idee van Prometheus (2012) als een prequel op Alien die alle geheimen zou onthullen. Maar deze film was eigenlijk nog wel best de moeite, ook al was Covenant dan weer een vergissing.

1 Comment

  1. Kons

    Wedden dat ze Michael Fassbender casten als Lucius 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *