Ridley Scott’s House of Gucci met Lady Gaga

De langverwachte eerste trailer voor House of Gucci (2021) van Ridley Scott is eindelijk gearriveerd alsook de eerste character posters. Het is vooral een film waar de casting in het oog springt met ronkende namen als Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino (eerste samenwerking tussen Pacino en Scott), Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek, Reeve Carney en Jack Huston. Met maar liefst 4 Academy Awards winners mag je wel zeggen dat je op acteervlak geen steken zal laten vallen. De enige twee prominenten die nog geen Oscar hebben gekregen is Adam Driver én de regisseur zelf, Ridley Scott.

Korte inhoud: Patrizia Reggiani (Lady Gaga) beraamt in het jaar 1995 het plan om haar voormalige echtgenoot uit de weg te ruimen. Hij is de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci (Adam Driver) en staat aan het hoofd van het gelijknamige modehuis. Hij is tevens de kleinzoon van de befaamde modeontwerper Guccio. Reggiani laat een huurmoordenaar het vuile werk opknappen. Ze zou later opgepakt worden door de politie en in de gevangenis belanden.


© Universal Pictures

Ridley Scott speelt al langer dan vandaag met het idee een film te maken over Gucci. Wij hebben hier nog een bericht gevonden dat dateert van 2006. Zo zie je maar dat films maken een proces is van lange adem. Ridley heeft zijn hart verloren in Italië en we zien hem er dan ook veel films draaien (All the Money in the World, Hannibal, Gladiator, …). Voor de muziek koos Ridley deze keer niet voor Hans Zimmer (of was de componist bezet) maar werkte met de protégé van Hans, Harry Gregson-Williams. De fotografie werd dan weer verzorgd door Dariusz Wolski (The Martian, Prometheus, Alien Covenant, …).

Zijn volgende film wordt The Last Duel (2021) die zich afspeelt in het 14de eeuwse Frankrijk waarin Marguerite de Thibouville beweert dat ze is verkracht door de beste vriend van haar man. Haar echtgenoot, ridder Jean de Carrouges, daagt zijn vriend en schildknaap Jacques Le Gris uit voor een gevecht. Het zou het laatste wettelijk gesanctioneerde duel zijn in de geschiedenis van Frankrijk. En daarna is er nog de biopic van Napoleon genaamd Kitbag (2022) met Joaquin Phoenix. Voor een man in zijn 80e stapelt hij de ene productie op na de andere met nog sequels van Gladiator, Alien en nog een Bijbelverfilming van David vs Goliath. Realiseer jullie even dat Ridley deze House of Gucci heeft opgenomen van 8 maart tot 6 mei 2021, en dat allemaal in Covid-tijden!

*** House of Gucci trailer ***7 Comments

 1. Lisa

  Adam Driver lijkt wel op Maurizio Gucci. Mooie casting

  Reply
 2. Morgan

  Ze hadden Monica Bellucci moeten casten in plaats van Lady Gaga, het lijkt wel een Russische als je ze Engels hoort praten met een fake Italiaans accent.

  Reply
  1. Moon Child

   Lady Gaga is nochtans Amerikaans-Italiaanse … Misschien hadden ze gewoon de accenten achterwege moeten laten. Doe het in Engels of in het Italiaans.

   Reply
 3. Dalma

  Ik had Jared Leto zelfs nooit herkend op de poster 😀

  Reply
 4. Eliza

  De film zou iets weg hebben van The Wolf Of Wall Street, ik ben benieuwd. De trailer met al die grafische titels trekt anders wel op de ballen. Doet me wel wat denken aan American Crime Story met Penelope Cruz als Donatella Versace

  Reply
 5. Ruben

  En in tegenstelling tot Eastwood blijven zijn films wel op niveau, maar inderdaad verbijsterend dat hij nog geen Oscar heeft gewonnen, maar ja, zo heeft Francis Ford Coppola ook zijn Oscar verloren voor The Godfather aan de regisseur van Cabaret waar niemand nog iets van heeft gehoord.

  Reply
 6. johan

  Ik ben benieuwd of alle accenten gaan overtuigen (ongeacht de origine van acteur/actrice). Bij het zien van de trailer weet ik het nog niet.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *