The Predator (2018) * Blu-ray review

De film had geen noemenswaardige concurrentie tijdens zijn bioscooprelease en ondanks de veelbelovende trailer, was deze The Predator (2018) een zware teleurstelling, zowel bij pers en publiek en ook aan de box-office brak de film geen potten. Ik hoopte op iets “redelijk” maar het was boven al mijn verwachtingen zo slecht dat ik gewoon uit de zaal wou stappen. De film is vanavond te zien op VTM 3 om 20u30, misschien eens tijd om deze film een tweede visie te gunnen.

© 20th Century Fox

Korte inhoud: Quinn McKenna (Boyd Holbrook) is een voormalige commando van de speciale eenheden die net het bestaan van de gewelddadige Predators heeft ontdekt. Niemand wil hem echter geloven. Zijn zoon Rory (Jacob Tremblay) heeft een vorm van autisme en is het mikpunt van spot op school. Hij ontdekt dat hij de taal van de aliens kan begrijpen en dit maakt hem een belangrijke aanwinst voor het team van zijn vader.

De hoofdverantwoordelijke voor deze puinhoop is niemand minder dan regisseur Shane Black (The Nice Guys, Iron Man 3) die eerder deze maand al wat in opspraak kwam na het bommetje die actrice Olivia Munn deed ontploffen en die de marketing voor de film wat stokken in de wielen heeft gestoken. Waarom nog een review schrijven over een prent die zelfs het navertellen niet waard is? Laat ik dan maar iets vertellen over het financiële plaatje.

Op papier zou The Predator een productiekost hebben van 88 miljoen dollar en zou het een slordige 160 miljoen moeten opbrengen tijdens zijn bioscooprelease om break-even te zijn. Iets wat deze prent waarschijnlijk niet zal halen want na 2 weken blijft de film stranden op 100 miljoen. Uiteraard zou het nog een mirakel turn-around kunnen forceren gezien er niets anders loopt in de bioscoop, maar slechts 40 miljoen ophalen in de States is toch wel pijnlijk, want IEDEREEN verwachtte dan deze film beter ging scoren dan Predators (2010). Maar met nog minder dan de helft van het productiebudget had deze Predator film met Adrien Brody nog een beter openingsweekend dan het nieuwe vehikel.

Wat is dan het probleem met deze prent? Alles! Had het echt slecht geweest dan kon het misschien nog een soort campy guilty pleasure film worden, maar het was oeverloos saai en compleet ontdaan van elke vorm creativiteit of originaliteit. Niets houdt steek. Personages worden geïntroduceerd en verschijnen daarna nooit meer; gewone burgers kunnen plots met wapens omgaan alsof ze doorwinterde militairen zijn, de humor is compleet random, het verhaal slaat werkelijk nergens op en is tevens allesbehalve logisch en het montage-werk is een mooi staaltje van hoe je elke dramatiek uit een film kan zuigen en uw publiek achter laten met bonkende hoofdpijn. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar The Meg (2018) lijkt wel een meesterwerk naast deze 5de Predator film. Het script van Fred Dekker en Shane Black is er zelfs in geslaagd om met ‘Predator honden’ voor de dag te komen. Vreselijke cgi! Tot overmaat van ramp kan je er zelfs niet om lachen!

Slechte regie en een lui script, waarom werd deze film eigenlijk gemaakt? En waarom zit Trevante Rhodes in hier godsnaam in? En what’s up met Sterling K. Brown? Hij is misschien wel één van de betere acteurs van het moment in Hollywood, en ik heb geen idee wat hij hier stond te doen? Op een gegeven moment staat hij een kind (Jacob Tremblay) uit te schelden en ik had zoiets van “how much money did they give you to do this?”. Deze prent had een gigantisch budget en een cast om je hoed voor af te nemen (naast de reeds vermelde namen, hadden ze ook nog Thomas Jane, Alfie Allen en Yvonne Strahovski), maar het resultaat is beschamend.

Er zijn heel wat reshoots geweest op deze productie en naar verluidt zou de derde act compleet opnieuw gemaakt zijn, maar het blijft onbegrijpelijk. Wat waren die karakters aan het denken wanneer ze op het einde op het schip sprongen? Was dit comic relief? Mijn intentie bij het zien van deze film was hem beter te vinden dat de verscheurend slechte RT score, maar ik kon hier niets goed aan vinden. Ik vond dat de gezamenlijke RT score nog mild was. Misschien geeft de filmindustrie ons ooit nog een andere Predator-film van het niveau van die eerste film met Arnold Schwarzenegger, maar na de zoveelste teleurstelling heb ik er weinig hoop op.

The Predator is ondertussen uit op DVD en Blu-ray met verwijderde scènes en heel wat making of filmpjes. Echter geen audio-commentaar te bespeuren. En vanavond om 20u30 op VTM 3.

Review The Predator (2018)
Recensie door op 2 oktober 2021

rating

Beoordeling: 1 / 5

*** Fantasy trailer ***

8 Comments

 1. Kevin

  Hij is toch beter dan Alien Covenant? Alsjeblieft dat moet toch! Ik zal hem wel bekijken vanavond op tv …en dan zal ik op mijn vraag kunnen beantwoorden

  Reply
  1. Kevin

   En ik heb al gelezen op RT dat het niet beter is dan Alien Covenant 😀

   Reply
   1. Jan

    Alien Covenant had op z’n minst nog een scheutje mystiek en spanning. Deze Predator is gewoon 1 gigantische miskleun. Ik heb het 40 minuten volgehouden, langer kon ik het niet aanzien.

    Reply
    1. Kevin

     Ik heb de alien v predator gezien en dat was echt wel crap. Ga toch vanavond kijken.

     Reply
     1. Kevin

      Ik bedoel dus, als ik iets verpruts, voel ik mij niet alleen 🙂

 2. Vince

  Dit is echt een waardeloze film, ik zeg het er maar bij.

  Reply
 3. Kenneth

  Die marketing campagne trok dan ook op de ballen? Zelden zo’n onnozel slechte posters gezien.

  Reply
 4. Accu

  Ik hed gehoopt om de originele film nog eens te zien, niet het derivaat.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *