Acteur uit The Predator verwijderd na klacht van Olivia Munn

We hebben het hier nog niet gehad over de controversie rond The Predator (2018), een verhaal die vorige week in het nieuws kwam. Naar verluidt zou Olivia Munn (pic) midden augustus naar 20th Century Fox zijn gestapt met het verhaal dat ze een scène had gedeeld met acteur Steve Wilder, die 6 maanden cel had gekregen in 2010 voor het online maken van seksuele avances naar een 14-jarig meisje.

Fox liet er geen gras over groeien en 24u nadat Munn hen op de hoogte had gebracht werden de scènes met hem uit de film geknipt. Het was regisseur Shane Black die de man reeds had gecast na zijn veroordeling in (oh ironie) de Disney/Marvel film Iron Man 3 (2013) en The Nice Guys (2016), en dus nu opnieuw in The Predator. Maar in de huidige #MeToo tijden is er geen plaats meer voor mensen waar nog maar een parfum van seksueel wangedrag aan zit, en de koppen blijven rollen.


Foto Daniel McFadden met Steve Wilder in The Nice Guys © Warner Bros

Het pijnlijke is dat Olivia Munn dit weekend had beweerd dat ze na haar actie zich uitgesloten voelde door de cast tijdens het Toronto International Film Festival vorige vrijdag. Acteur Sterling K. Brown zou de enige zijn die Munn zou hebben gesteund. Nadat dit bericht ook al in de media kwam hoofdacteur Boyd Holbrook dan ook maar met een statement dat hij de actrice ook wel steunde. Regisseur Shane Black keerde dan weer 180° zijn kar en ging van (ik parafraseer): “Ik heb een vriend een tweede kans willen geven” naar “ik was misleid door Wilder, ik kende de details en de achtergrond niet en wil me verontschuldigen voor de fout die ik heb gemaakt om hem te casten”.

Als buitenstaander is het want moeilijk om hierover iets te vertellen want we kennen de feiten niet. Het zal waarschijnlijk wel zwaar hebben gewogen want je krijgt toch niet zomaar een effectieve celstraf van 6 maanden toebedeeld voor wat online geflirt met een minderjarige. Anderzijds, de man heeft in de cel gezeten en zijn schuld betaald aan de gemeenschap. Verdient hij dan geen tweede kans? En ontwricht je hiermee ook niet zijn herintegratie in de maatschappij? Het lijkt mij wel een interessante zaak voor advocaten, ook al denk ik niet dat ze een zaak hebben tegen 20th Century Fox, want zij kunnen knippen wie ze willen. Ze kunnen zichzelf beroepen op het feit dat ze hun product willen behoeden van commerciële schade door het uitlekken van dit nieuws. De geviseerde acteur zelf gaf in een statement aan dat de zaak van 2010 fel overtrokken was en dat hij enkel maar steun wilde geven aan een meisje met wie hij familiebanden had en die zijn toevertrouw werd in moeilijke tijden.

The Predator komt deze week overal uit in de wereld met uitzondering van België. Wij moeten wachten tot 3 oktober 2018! Je zou denken dat ze bij ons de Imax zaal nog wat willen open houden voor The Nun (2018).

1 Comment

  1. Bemoeial

    Iedereen is tegenwoordig een verdediger van de goede moraal geworden. Ik vraag me gewoon af wanneer het circus zal ophouden…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *