Predators van Robert Rodriguez terug naar de roots

We hebben er lang moeten voor wachten, maar uiteindelijk zijn we verwend met een min-of-meer overtuigende trailer van de nieuwe Predators (2010) film, onder de hands-on productie van Robert Rodriguez en de regie van Nimród Antal. Het is geen remake, maar eerder een soort reboot van de oorspronkelijke Predator (1987) film. Maar Rodriguez lijkt wel duidelijk te stellen dat je de film meer moet zien als een sequel op de Schwarzenegger versie. Of hoe Predator 2 (1990) er eigenlijk had moeten uitzien.

Korte inhoud: De film speelt zich af op de jungle-achtige thuisplaneet van de Predators. Op deze planeet huist ook een ‘Mega-Predator’ die elk jaar een groep van de gevaarlijkste individuen van de planeet aarde ontvoerd, om ze vervolgens als prooi vrij te laten in de dodelijke jungle van de Predator-thuisplaneet. Royce (Adrien Brody) is de leider van een groepje huurlingen, dat onder andere bestaat uit een taaie vrouwelijke moordenaar, een man die totaal niet bang is om te sterven en een voormalige Russisch geheimagent. Samen moeten ze zien te overleven in de wildernis terwijl ze wanhopig proberen uit te vinden wat er met hen is gebeurd en door wie of wat ze worden opgejaagd…

Ikzelf stond niet meteen te wachten op een heruitvinding van het Predator-personage. Dit was de laatste jaren iets teveel door het slijk gehaald door die idiote Alien vs Predator spin-offs. Maar de trailer is wel iets wat fans meteen zullen aanspreken en de nostalgie van de eerste film komt meteen bovendrijven. Het moet gezegd worden, de trailer heeft de wijze beslissing genomen om de Predator quasi NIET in beeld te brengen, maar het accent te leggen op de acteurs die in een ware groene hel zijn gevallen en op vluchten zijn aangewezen. Hiermee verhoog je de suspense en blijven de verwachtingen hoog. De focus ligt op de emotie en minder op het bloedvergieten en de shock-effecten. Het lijkt tevens back to basics, met gedoseerde speciale effecten en voldoende ruimte voor de acteurs om zich te ontplooien in hun rol van … prooi. De predators zijn ook geen cgi-animaties, wat me enorm verheugd. En neen, deze film KOMT NIET IN 3D! De pot op met 3D! Ik heb liever een goed verhaal dan een prent die voornamelijk berust op het visuele aspect in de hoop dat het publiek niet al teveel zal letten op de inhoud. Ik haat die brilletjes trouwens ook. Dat ze eerst een systeem uitdokteren waarmee we die idiote brilletjes niet meer op onze neus moeten zetten.

En ja, als de eerste filmversie nog fris in het geheugen zit, dan zie je wel dat de makers dezelfde jungle biotoop hebben opgezocht en dezelfde sfeer hebben gecreëerd. Predators blijft heel trouw aan de versie van John McTiernan, zonder de Friday the 13th / Nightmare On Elm Street remake toer op te gaan en de beste scènes gewoon klakkeloos te kopiëren. Als deze film een goede beurt maakt aan de box-office, wat ik eigenlijk wel verwacht, dan zie ik hier nog meer sequels van komen.

In de hoofdrollen zien we naast Brody, ook Topher Grace, Alice Braga, Danny Trejo, Derek Mears én Laurence Fishburne. Het scenario is van de nieuwkomers Alex Litvak en Michael Finch die met deze film hun “scenario-langspeelfilm debuut” maken. De film komt op 14 juli 2010 bij ons in de zalen. Allen daarheen !

*** Predators trailer ***

***Related Posts***
09/10/2009: Adrien Brody tekent voor Predators
29/04/2009: Alien voor Ridley Scott, Predator voor Rodriguez
07/07/2008: Top 10 Best Monster
28/08/2007: Aliens vs. Predator: Requiem trailer
29/09/2006: Arnold Schwarzenegger misschien in Predator film
03/11/2004: Alien vs. Predator

7 Comments

 1. ScrewDiver

  Echt een kei leuke trailer die gelukkig niet teveel spoilers bevat, Laurence Fisburn ziet er megacool uit!! Dit wordt gewoon een knaller.

  En waar blijft die Ridley Alien film trouwens !

  Reply
 2. MG Mini

  Ik ben wel blij dat deze film niet meegaat in de hype van het moment, maar gewoon terug gaat naar de basics. Een film waarbij het script de basis is en niet de effects.

  Reply
 3. zarco

  eindelijk , daar zat ik al lang op te wachten ! het ziet er een zeer goeie film uit waar ik ongeduldig op zit te wachten .

  Reply
 4. Stef

  Wel vreemd dat ze vooral hebben gekozen voor echte acteurs in plaats van spierballen. Topher Grace, Adrien Brody, niet meteen bad-ass killers. Maar misschien zullen de Predators voor een keertje winnen. Zou toch mooi zijn 🙂

  Reply
 5. Frederiek

  AvP heeft de franchise voor mij wel om zeep geholpen en ik keek dus niet echt uit naar een nieuwe sequel van Alien of Predator, maar deze trailer is beter dan verwacht. Ik vreesde een beetje voor de cast van lichtgewichten, maar het is dus niet de bedoeling een remake te maken.

  De vraag aan ieders lippen is nu…gezien het een sequel is, krijgen we dan ook een cameo van Dutch (Arnold) te zien, zoals in Terminator Salvation???

  Reply
 6. Depechia

  het verhaaltje lijkt wel goed, maar ik heb toch mijn twijfels over de casting. denk dat een groep getrainde spierbundels gewoon meer vonken geven dan crybabies. maar ik kan me vergissen…

  Reply
 7. willem

  ”zooooo” lang op gewacht.!!!!!
  [b]LOVE IT[/b]

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.