Gladiator 2: A Hero Will Rise Again

“The general who became a slave. The slave who became a gladiator. The gladiator who defied an emperor and died as a general. A general who came back from the dead, skipped being a slave and went straight on becoming a gladiator again. Striking but totally fuck-up story !”

Hoe dan ook, Gladiator 2 zit eraan te komen en zal Russell Crowe voor een tweede maal in de huid kruipen van zijn meest beroemde personage, Maximus. Regisseur Ridley Scott heeft officieel bevestigd dat hij met Crowe plannen heeft voor een vervolg op Gladiator 2 (2000). De regisseur zal echter nog een oplossing moeten vinden voor een vervelend probleem: Maximus stierf namelijk aan het einde van de eerste film.

Scott wou al in 2003 een sequel maken, maar zette de plannen niet door. De regisseur erkent het probleem rond het hoofdpersonage, maar zal zijn best doen om daar iets op te verzinnen. Gladiator was in 2000 een wereldwijd succes. Door zijn rol van Maximus stootte Crowe meteen door naar de A-list acteurs. Het spectaculaire epos won vijf Oscars, waaronder Beste Film en Beste Acteur voor Crowe.

Ik zie het beeld al van Maximus die zweeft over de grond naar de Poort des Hemels, maar met zijn hoofd tegen de gesloten houten poort botst – CUT TO – het colosseum in Rome, waar zijn dienaren hem iets te hard hebben willen wegdragen. Maximus ogen gaan open en hij ziet zijn zwarte vriend Juba die hem zegt “Don’t die!”. En huppakee, we zijn weer vertrokken. 🙂

Gemengde gevoelens. Eigenlijk wil ik een vervolg zien op Gladiator met Russell als Maximus, maar aan de andere kant weet ik dat ze hiermee wel een belachelijke plot-twist gaan moeten verzinnen om hem uit het dodenrijk te halen. Ik ben benieuwd of het scenario evenveel op zich zal wachten als dat van Indiana Jones 4. Ondertussen mogen ze al een passende titel vinden voor de sequel. Hier zijn een aantal suggesties:

Gladiator 2: The Resurrection
Gladiator 2: I’ll Die, but not yet
Gladiator 2: Unleash the Ridicule
Gladiator 2: The Entertainment Goes On
Gladiator 2: A Hero Will Rise Again
Gladiator 2: Maximus on Ice

***Related Posts***
23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film
08/05/2006: Ridley Scott en Russell Crowe zien een Gladiator vervolg wel zitten
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
11/05/2005: Arabieren tevreden met Kindom of Heaven
08/05/2005: Kindom of Heaven filmbespreking
10/04/2005: Ridley mag kiezen tussen Gladiator II en Alien 5
09/12/2004: De gesprekken over Alien 5 zijn begonnen

16 Comments

 1. Sander

  Persoonlijk zie ik een prequel veel beter zitten.

  Gladiatoren gevechten zijn leuk, maar ik vind zijn personage interessanter als generaal.

  Reply
 2. josie

  Hey! Tnx om langs te komen op mijn blog. Goeie review trouwens. Ik ga niet graag naar Decascoop, omdat ik meestal al ziek word als ik nog maar binnenkom: er speelt voornamelijk crap uit Hollywood, het loopt vol ambetant volk dat belt in de cinemazaal, teveel geld uitgeeft aan cola en popcorn en die dan onder luid gesmak opvreet en het niet kan laten om door de films heen te kwekken. Hou niet van de platte commercie en de geldklopperij die eigen is aan Kinepolis. Geef mij maar 1000x de Studioscoop of de Sphinx!
  Enkel voor het Filmfestival, dan ga ik graag naar de Decascoop, dan is de sfeer er somehow toch anders.

  Reply
 3. dave

  Ik heb eigenlijk al evenveel crap gezien hier in den Arenberg, Vendome en Actor Studio, als in de UGC De Brouckère (de Kinepolis ligt te ver uit het centrum). Maar de beste filmsn vind ik vreemd genoeg in mijn DVD-winkel die een uitzinnig knappe collectie Aziatische films heeft en de laatste nieuwe films via import in de rekken zet. Maar ook een pak andere films, zoals gisteren de fantastische ‘Les Invasions Barbares’ gezien.
  Ik wil die films wel bespreken om mijn blog, maar dan vrees ik dat het hier een leegloop zal worden. Hoe dan ook ben ik een grote popcorn-vreter. 😉

  Reply
 4. dave

  yep, een prequel, maar daar denken ze blijkbaar niet aan. Ze willen het vervolg op de crisis in Rome. Om eerlijk te zijn, als ik al interesse zou hebben in een tweede Gladiator, wil ik eigenlijk ook wel weten wat er toen gebeurde en niet zozeer de aanloop van de Generaal.

  Reply
 5. Miiki

  ik dacht dat ze van plan waren om een Gladiator 2 te brengen zonder Russell Crowe ergens 15 jaar na de feiten. Maar Gladiator zonder Russell zou wel jammer zijn. Een prequel heeft hetzelfde probleem.

  Reply
 6. Sander

  Het probleem is dat is ik vrees dat ze opnieuw voor de gladiatorengevechten gaan gaan, en dat hebben we al gezien.

  Of laat me raden, hij had nog ergens een onwettige zoon zitten die zijn vader wilt wreken, maar die komt toevallig in het colloseum terecht, en in de troon zit de incestueuze zoon van de keizer…

  Reply
 7. dave

  daar zit iets in!! Uitwerken Sander en opsturen naar Scott! ;D

  Reply
 8. GlenX

  nope de titel wordt Gladiator:The bitch is back :p

  Reply
 9. spacey

  Misschien beter: Bride of Gladiator of Seed of Gladiator?

  Mij lijkt zelf het prequel idee beter dan een sequel, dan heb je het probleem niet met de heropstanding van Maximus.

  Reply
 10. dave

  je verlegt dan eigenlijk een beetje het probleem, want dat zou je in principe een jongere cast moeten hebben en dus geen Russell. Je kan wel zeggen, 10 jaar in het verleden moet nog net lukken, maar wat heb je dan voor film. Niet echt iets te maken met gladiatoren, maar wel met een generaal die de ene oorlog wint na de andere. Als je spreekt over Gladiator 2 zou in principe toch iets met de arena van doen moeten hebben.
  Er staat nog niets op papier hoor. Er waren tevens geruchten voor een Alien 5, maar daar hoor je ook al lang niets meer van en Sigourney Weaver wordt er ook niet jonger van.

  Reply
 11. meneer

  zonder crowe geen gladiator 2 voor mij !!

  Reply
 12. Papi Stoet

  In feite is het toch allemaal maar onzin zene. De Russel terug tot leven roepen heeft geen zin.. alleen het idee al.. Da kunde nu nog proberen in The passion of the Christ 2, dat diene felix terug z’n ogen opent volgens het eeuwenoude werk dat de Bijbel noemt, ofwel piste tegen de schenen van het Vaticaan en verwerkte het Jezusmysterie (lees het boek!!) erin.. dan is het ook hommeles in Christenland en zijn de poppen derhalve ook aan het dansen op de uitreiking voor die felbetwiste Grammy. 🙂 Dit even terzijde..
  Ik vind da ge Gladiator met rust moet laten, want een sequel of prequel zou alleen maar neuro-irritante prikkels naar de kijkers hun grijze massa sturen. And another bad movie was born…?
  Was getekend,
  Papi Stoet

  Reply
 13. Rik

  Tjonge jonge!

  Stelletje analfabeten Galdiator?
  Wat is dat?
  Nee wat mij betreft zou het een schande zijn als ze een vervolg maken op een zo goed ontvangen film die mij na tig keer kijken nog steeds blijft boeien.
  Dood is dood en er een soort van Frankenstein van maken dat gaat er bij mij niet in.
  Als ik Ridly Scott zou zijn ( een naam met faam ) zou ik een hele lading prequels kunnen maken die dit succes verhaal niet aantasten.
  Maximus was op het slachtveld ook een heldhaftig persoon voor dat hij gladiator werd.
  Laat zien hoe hij zijn legers leidde! Weet ik hoe veel jaren dienst van generaal Maximus voor dat hij het maakte als gladiator.
  De veldslag in het begin van de film overtreft qua gore en actie bijna elk gevecht wat Maximus daar na voerde in de ring als gladiator zijnde. Noem de film the rise of Maximus!
  Laat zien hoe hij zich vormde van soldaat naar generaal hoe onverschrokken hij was!
  Je kan er op die manier een geloofwaardig spektakel van maken dat ook nog eens inhoud heeft!
  Ik ben wel nieuwsgierig naar het verleden van generaal Maximus.
  Je zou ook kunnen kiezen voor een andere invalshoek als je zo nodig gladiatoren aan het werk wil zien eerbetoon aan hen die vielen. Oliver Reed en Richard Harris ( twee geweldige acteurs die we helaas moeten missen ) r.i.p.
  Beide mede verantwoordelijk voor het succes van de film en laat ons bijvoorbeeld zien hoe Proximo zegevierde als oud gladiator.
  De twee bovengenoemde acteurs zouden zich omdraaien in hun graf als Maximus zou opstaan uit de dood.
  Maar goed laat ons maar verassen.
  Er zijn vele wegen die naar Rome leiden

  Reply
 14. Emiel

  Zet Gerrard Butler in als de broer van Russel Crowe, en je zal zien dat er een soortgelijk Gladiator film ontstaat.

  Reply
 15. Jerre

  Komt hier nu ooit nog iets van? Gisteren Robin Hood gezien, en dit was me toch maar een flauw afkooksel van Gladiator.
  Maximus zouden ze nog kunnen reanimeren. Had slechts een steekwonde in de zij. Zag er bloederig uit en misschien viel hij hierdoor flauw…

  Reply
 16. Pieter

  Nee, Nee, geen sequel, niet doen, echt niet komaan. Don’t kill Maximus twice!
  Alleja, da vind ik dan.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *