James Bond No Time to Die demaskeert Rami Malek als villain

Deze 25ste 007-film zou de laatste James Bond moeten worden van Daniel Craig nadat hij 5 edities heeft overleefd (de ene film al wat beter dan de andere), en het heeft er alle schijn van dat hij zijn Aston Martin niet in alle stilte zal parkeren bij MI6. Deze trailer belooft een explosie van actie-sequenties, adembenemende stunts en intrige. Regisseur Cary Joji Fukunaga heeft de eer om No Time to Die (2020) in te blikken, en hem kennen we nog van zijn eerste seizoen van “True Detective”. Voor de rest is dit zijn eerste actiefilm, iets wat je niet zou zeggen na het zien van de eerste beelden. Normaal had Danny Boyle deze film moeten regisseren maar werd tijdens de pre-productie koud ontslaan.

Korte inhoud: James Bond (Daniel Craig) heeft de actieve dienst verlaten. Zijn rust is echter van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) van de CIA opduikt met de vraag naar hulp. Het brengt hem op het spoor van een mysterieuze schurk genaamd Safin (Rami Malek), gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Zowel Casino Royale (2006) als Skyfall (2012) worden door velen gezien als de twee beste James Bond films ooit gemaakt, en dus ben ik benieuwd of deze zwanenzang van Daniel Craig zal kunnen tippen aan deze twee pareltjes. Craig was een zeer goede Bond-acteur en ben echt wel benieuwd wie in zijn voetsporen zal treden.

In de bijrollen zien we Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Léa Seydoux, die allemaal zijn verschenen in een of meer van Craig’s vorige vier Bond-films. Rami Malek is de hoofdvillain en het is de eerste grote filmrol van de acteur sinds hij eerder dit jaar de Oscar voor beste acteur won voor Bohemian Rhapsody (2018). Een tijd geleden was er veel te doen rond Lashana Lynch als een mogelijke 007 opvolger, maar in de trailer lijkt ze gewoon een 00-agente. Ook “Knives Out” ster Ana de Armas is van de partij. Zelfs Christoph Waltz keert terug als Blofeld.

Dit is tevens de duurste James Bond film ooit gemaakt met een productiebudget van 250 miljoen dollar. Dat is 5 miljoen dollar meer dan Spectre (2015), ook al zijn er geruchten dat de makers voorbij hun opgestelde budget zijn gegaan tot 300 miljoen dollar. Barbara Broccoli en Universal Pictures hopen op een recette tussen de 800 miljoen dollar en 1,1 miljard. De trailer van deze film ziet er toch niet meteen uit als een film van 250 miljoen dollar. Echter, alles werd gefilmd op peperdure 65mm Panavision IMAX Camera’s.

In de film dreigt Lashana Lynch hem te schieten in zijn knie, en specificeert “zijn knie die nog werkt”. Eigenlijk is dat een inside joke wat Daniel Craig is nog steeds niet 100% bekomen van zijn knieletsel die hij heeft opgelopen op de vorige Bond-film. Daarnaast is hij ook aan de andere knie geopereerd geweest, is zijn rechter schouder gereconstrueerd, zijn duim hersteld. Zijn vrouw Rachel Weisz heeft haar man duidelijk gemaakt dat hij het zachter moet aandoen, zeker op zijn leeftijd (51), en dus zullen de meeste actie-scènes door stuntdoubles ingeblikt worden, ook al wou de acteur veel zelf doen. Maar al deze letsels – die blijkbaar niet allemaal perfect genezen en pijn blijven doen – is tevens één van de redenen waarom Daniel Craig na Spectre niet meer wou horen van een nieuwe Bondfilm (dit en ook wel een beetje om zijn prijs op te drijven). No Time to Die is vanaf 8 april 2020 bij ons in de zalen.

*** No Time to Die trailer ***

7 Comments

 1. Bjorn

  Wow, heavy on the action. Laat maar komen.

  Reply
 2. Phoebe

  Op de poster hebben ze het lettertype gebruikt van The Love Boat … 😀

  Reply
 3. Brad

  Met die geforceerde “woke cultuur” is het misschien beter dan de franchise gewoon sterft

  Reply
 4. Conan the Librarian

  NO time to die … Dr. NO time to die? Is Rami Malek de nieuwe Dr. No?

  Reply
 5. Daan

  Ze tonen precies wel heel veel. Tegenwoordig weet je al het volledige plot met zo’n trailers.

  Reply
 6. Julie

  Trailer doet me niks …

  Reply
 7. Blair

  Trailer ziet er goed uit, alleen … waarom zoveel verklappen??

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *